ŠUMADIJSKA PALENTA ZA 5 MINUTA Davićete se u njoj koliko je kremasta, a ovaj sastojak je ključan
Služite toplo uz jogurt ili ajvar.
Potrebno je:
- 100 g palente
- 250 ml mleka
- 200 ml vode
- 50 g slaninice mesnate
- 50 g sira
- začini po ukusu
Priprema:
Iseckajte slaninu na kockice pa je propržite u šerpici. Nakon što uhvati lepu koricu izvadite i u tu masnoću dodajte vodu i mleko. Zatim dodajte palentu i mešajte sve dok ne proključa i postane gusta. Onda u nju dodajte sir i prženu slaninu. Sve dobro izmešajte.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)