LAŽNA PILEĆA MUSAKA Gotova dok pristavite kafu, a svakim zalogajem miluje nepca
Kremasta i slasna, bićete oduševljeni.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg filea
- 4 jaja
- 150 g pavlake
- 150 g tvrdog sira
- 500 g krompira
- 1 luk
- 150 g sirovih pečuraka
- 30 g putera
- 50 ml mleka
- 1 paradajz
- malo biljnog ulja
- so
- mleveni crni biber
- mlevena slatka paprika po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Iseckajte piletinu na kockice pa stavite u posudu. Onda dodajte jaja i dobro promešajte. Dodajte pavlaku i opet umešajte. Posolite, pobiberite i pospite mlevenom začinskom paprikom.Onda umešajte krupno rendani sir. Skuvajte krompir. Zasebno iseckajte crni luk pa ga prorpžite na ulju. Zatim dodajte seckane šampinjine pa i njih propržite. Izgnječite krompir kao pire pa njime napunite trećinu manjih vatrostalnih posuda. Prelijte ga pilećim mesom u jajima i pavlaci, pa odozgo dodajte propržene šampinjone. Paradajz secite na kolutove pa ih poređajte odozgo kao poklopce.Na kraju, pospite krupno rendanim sirom. Pecite musaku oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PARADAJZ MUSAKA RAJ ZA NEPCA Gotova za 20 minuta, a po ukusu joj nema ravne
Bićete siti do večere.
KREMASTA PILEĆA MUSAKA ZA SAVRŠEN RUČAK Ukućani će stajati u redu za još
Svaki zalogaj je raj za nepca.
GRČKA MUSAKA BUDI SVA ČULA Ko je jednom proba stalno joj se vraća
Sočna i slasna, nema ko je ne voli.
MUSAKA SA PILETINOM BOLJA OD KLASIČNE Poćiće vam voda na usta koliko je sočna
Zasitna i preukusna, pravićete stalno.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)