LAŽNA PILEĆA MUSAKA Gotova dok pristavite kafu, a svakim zalogajem miluje nepca

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Kremasta i slasna, bićete oduševljeni.

lažna pileća musaka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g pilećeg filea
  • 4 jaja
  • 150 g pavlake
  • 150 g tvrdog sira 
  • 500 g krompira
  • 1 luk
  • 150 g sirovih pečuraka
  • 30 g putera
  • 50 ml mleka
  • 1 paradajz
  • malo biljnog ulja
  • so
  • mleveni crni biber
  • mlevena slatka paprika po ukusu

 

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Iseckajte piletinu na kockice pa stavite u posudu. Onda dodajte jaja i dobro promešajte. Dodajte pavlaku i opet umešajte. Posolite, pobiberite i pospite mlevenom začinskom paprikom.Onda umešajte krupno rendani sir. Skuvajte krompir. Zasebno iseckajte crni luk pa ga prorpžite na ulju. Zatim dodajte seckane šampinjine pa i njih propržite. Izgnječite krompir kao pire pa njime napunite trećinu manjih vatrostalnih posuda. Prelijte ga pilećim mesom u jajima i pavlaci, pa odozgo dodajte propržene šampinjone. Paradajz secite na kolutove pa ih poređajte odozgo kao poklopce.Na kraju, pospite krupno rendanim sirom. Pecite musaku oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading