PUTER KIFLE BOLJE NEGO ONE IZ PEKARE Ko ih jednom proba uvek im se vraća
Mekane kao duša i sočne, i dupla mera je malo.
Potrebno je:
- 1 šolja toplog mleka
- 1 jaje
- 3 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 3 šolje višenamenskog brašna
- 2 kašičice instant kvasca
- 1/4 šolje neslanog putera
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleko, jaje, so i šećer. Onda dodajte brašno i kvasac pa ponovo mešajte dok ne dobiijete homogenu testastu masu. Umešajte puter pa mesite rukama dok se sve ne sjedini. Oblikujte u loptu pa pokrijte providnom folijom i ostavite oko 90 minuta u frižideru. Zatim još malo mesite pa podelite na 12 jednakih trouglova. Oblikujte od toga loptice, pa ih prekrijte čistom krpom i pustite da odstoje 10 minuta. Oblikujte kiflu pa sve poređajte u vatrostalnu posudu. Pokrijte čistom krpom i ostavite pola sata da narastu. Napravite preliv od jednog jaja i 2 kašike mleka pa time premažite kiflice. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotove puter kifle izvadite iz rerne i premažite otopljenim puterom.
Možda vas zanima:
PUTER KIFLICE ZA SAVRŠEN DORUČAK Ko ih jednom proba uvek im se vraća, budu mekane kao duša
Najbolje služite uz šolju jogurta.
PUTER KIFLE Bolje nego one iz pekare, vazdušaste i mekane kao duša
Priprema nije komplikovana, a savršene za doručak.
DOMAĆE PUTER KIFLE BOLJE OD KUPOVNIH Sočne i ukusne, za savršen doručak
Od sada ove preukusne kifle možete da napravite i u sopstvenom domu.
PUTER KIFLE Brze, mekane, vazdušaste, sočne i tope se u ustima!
Savršene za doručak ili užinu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)