PUTER KIFLE BOLJE NEGO ONE IZ PEKARE Ko ih jednom proba uvek im se vraća

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Mekane kao duša i sočne, i dupla mera je malo.

puter kiflice
Shutterstock

Potrebno je:
 

  • 1 šolja toplog mleka 
  • 1 jaje
  • 3 kašike šećera 
  • 1 kašičica soli
  • 3 šolje višenamenskog brašna 
  • 2 kašičice instant kvasca
  • 1/4 šolje neslanog putera

Priprema
 

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte mleko, jaje, so i šećer. Onda dodajte brašno i kvasac pa ponovo mešajte dok ne dobiijete homogenu testastu masu. Umešajte puter pa mesite rukama dok se sve ne sjedini. Oblikujte u loptu pa pokrijte providnom folijom i ostavite oko 90 minuta u frižideru. Zatim još malo mesite pa podelite na 12 jednakih trouglova. Oblikujte od toga loptice, pa ih prekrijte čistom krpom i pustite da odstoje 10 minuta. Oblikujte kiflu pa sve poređajte u vatrostalnu posudu. Pokrijte čistom krpom i ostavite pola sata da narastu. Napravite preliv od jednog jaja i 2 kašike mleka pa time premažite kiflice. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Gotove puter kifle izvadite iz rerne i premažite otopljenim puterom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading