NUGAT TORTA MILUJE NEPCA Pravi se maltene sama, a svi će vam tražiti recept
Savršena za iznenadne goste, ali i sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za testo:
- 400 g mlevenog keksa
- 1 kašika kakaoa
- 2 kašike ruma
- 140 ml vode
Za fil:
- 200 g crne čokolade
- 300 g sitnog sira
- 150 g šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g nugat krema
Priprema;
U činiju stavite keks, rum, kakao i vodu, pa umesite testo za koru i stavite je u okrugli kalup pa u frižider da se stegne. U činiji na pari otopite čokoladu, malo je prohladite. Pavlaku umutite u čvrst krem, dodajte šećer u prahu, sir, nugat krem. Dodajte i prohlađenu čokoladu. Sve dobro promešajte. Fil premažite preko kore, i vratite u frižider da se stegne. Ukrasite tortu umućenom slatkom pavlakom.
Možda vas zanima:
POSNA SLADOLED TORTA SA NAPOLITANKAMA Svakim zalogajem oduzima dah
Kremasta i jednostavna za pripremu, pravićete stalno.
BRZA TORTA OD ĐUMBIRA ZA SVE PRILIKE Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Savršenog ukusa, pravićete stalno.
STARINSKA GRILIJAŽ TORTA Moćna poslastica dostojna i kraljevske trpeze
Klasik koji nikada ne izlazi iz mode.
LENJI MUŽ TORTA Pravi se maltene sama, a polovina nestane dok je još u plehu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)