LIZ TEJLOR TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Očaravajuća koliko i glumica čije ime nosi

Ivana Pavlović

08:20

Sezonski recepti 0

Čokoladna i izdašna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

liz tejlor torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 300 g mlevenih oraha
  • 4 kašike brašna
  • kesica praška za pecivo
  • 300 g mlevenog keksa
  • 300 ml soka od breskve
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca
  • 200 g čokolade
  • kašika ulja

Priprema:

Prvo umutite jaja sa šećerom, pa dodajte kakao, dve kašike oraha i brašno s praškom za pecivo. Onda sve lepo promešajte, pa sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i ispecite. Prelijte sokom od breskve, nakon što se skroz ohladi. Za to vreme, napravite fil tako što ćete da prelijete mleveni keks preostalim sokom od breskve, pa dodate mlevene orahe i dobro promešate. U zasebnoj činiji umutite penasto maslac sa šećerom u prahu. Zatim sjedinite s masom od keksa i oraha. Nakon toga podelite fil na dva dela. Jednom delu fila dodajte 100 g otopljene čokolade i promešajte, a svetlijim delom premažite koru. Onda stavite drugi fil preko prvog. Na kraju, premažite tortu glazurom od čokolade. Glazuru pravite otapanjem preostale čokolade s uljem.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading