ŠUMADIJSKA GIBANICA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 1 kg brašna
- 1/2 kg sira
- 1/2 kg kajmaka
- 10 jaja
- mast
- so
- mleko
Priprema
Posolite brašno pa ga umesite sa slanom vodom. Onda dodajte 50-80 g masti i zamesite glatko testo. Podelite ga na 24 jufke. Razvucite jednu jufku pa je premažite zagrejanom mašću i preklopite drugom, da dobijete 12 kora. Zatim ih ispecite u rerni bez ulja pa uvijajte u kuhinjske kore. Ostavite jednu koru nepečenu. Sir i kajmak pomešajte sa žumancima, pa razredite s malo mleka. U to umešajte čvrst šne od belanaca. U pleh obložen pek papirom ređajte kore namočene u nadev. Ređajte jednu na drugu a poslednju stavite nepečenu. Viljuškom izbušite pa poprskajte mešavinom zagrejane masti sa malo mleka i ostavite da se peče. Gibanicu služite vruću uz prilog po želji.
Možda vas zanima:
GIBANICA KAO IZ RESTORANA PO SAVETU KUVARA Biće sočna i sveža i sutradan
Služite toplu uz prilog po želji.
GIBANICA KOJA MIRIŠE NA DOM Zlatna, hrskava i neodoljiva, prava tradicionalna
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA IZ BAKINE KUHINJE GOTOVA ZA 20 MINUTA Hrskava spolja, a sočna i mekana iznutra
Nema ko će ostati na samo 1 parčetu.
TETA DUŠICINA GIBANICA BUDI NOSTALGIJU Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema joj ravne
Sočna i slasna, savršena za doručak.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)