MINJON TORTA ZA NAJLEPŠU SLAVU Kremasta poslastica sa 3 kore koja razvaljuje ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Prva kora:
- 200 g oraha
- 5 belanaca
- kašika brašna
- 150 g šećera
Druga kora:
- 200 g lešnika
- 5 belanaca
- kašika brašna
- 150 g šećera
Treća kora:
- 200 g badema
- 5 belanaca
- kašika brašna
- 150 g šećera
Za fil je potrebno:
- 300 g maslaca
- 15 žumanaca
- 100 g čokolade za kuvanje
- 15 kašika šećera
Glazura:
- 5-6 kašika ulja
- 200 g bele čokolade
Za ukrašavanje:
- orasi ili bademi
priprema:
U jednoj posudi umutite belanca pa dodajte šećer. Onda umešajte kašiku brašna i mlevene orahe. Kašikom lagano promešajte pa pecite u zagrejanoj rerni. Na isti način napravite još 2 korice. Skuvajte na pari žumanca sa šećerom, pa dodajte čokoladu za kuvanje, uz neprestano mešanje. Zatim fil skinite sa pare. U prohlađen fil dodajte 300 g maslaca. Ređajte redosledom kora-fil. Na kraju je prelijte sa otoljenom belom čokoladom i par kašika ulja. Zatim pospite tortu mlevenim orasima.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)