URNEBES TORTA Sa tri vrste fila i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna

Ivana Pavlović

12:00

Slatki kutak 0

Raskošna poslastica savršena je za svaku svečanu ili slavsku trpezu.

urnebes torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 15 jaja
  • 200 g čokolade rendane
  • 100 g kokosa
  • 200 g oraha ( ili lesnika) mlevnih
  • 8 kašika brašna
  • 1l mleka
  • 1 margarin
  • 100 g šećera u pahu
  • 30 kašika šećera
  • 3 kesice vanil šećera
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 300 g šlaga

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca pa dodajte šećer. Onda dodajte rendanu čokoladu, brašno i prašak za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa ostavite da se ohladi. Zasebno umutite belanca pa dodajte šećer. onda dodajte kokos, kašiku brašna i kašičicu praška za pecivo. Pecite drugu koru oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa ostavite da se ohladi.  U trećoj posudi umutite belanca pa dodajte šećer. Onda dodajte lešnike ili orahe, kašiku brašna i kašičicu praška za pecivo. Pecite koru oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa ostavite da se ohladi. Umutite žumanca sa šećerom, mlekom i brašnom. Ostatak mleka stavite u šerpu da provri, pa dodajte smesu od žumanaca i kuvajte par minuta. Onda skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Zasebno umutite margarin sa šećerom u prahu pa sjedinite sa hladnim filom. Zatim fil podelite na 3 dela. Prvom delu dodajte rendanu čokoladu, a drugi ostavite žut. Trećem delu dodajte orahe ili lešnike. Ređajte tortu sledećim redosledom:Kora od čokolade -fil od oraha+kora od kokosa žuti fil+kora od oraha fil od čokolade. Na kraju, tortu dekorišite šlagom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading