URNEBES TORTA Sa tri vrste fila i kremasta, polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Raskošna poslastica savršena je za svaku svečanu ili slavsku trpezu.
Potrebno je:
- 15 jaja
- 200 g čokolade rendane
- 100 g kokosa
- 200 g oraha ( ili lesnika) mlevnih
- 8 kašika brašna
- 1l mleka
- 1 margarin
- 100 g šećera u pahu
- 30 kašika šećera
- 3 kesice vanil šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 300 g šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca pa dodajte šećer. Onda dodajte rendanu čokoladu, brašno i prašak za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite koru oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa ostavite da se ohladi. Zasebno umutite belanca pa dodajte šećer. onda dodajte kokos, kašiku brašna i kašičicu praška za pecivo. Pecite drugu koru oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa ostavite da se ohladi. U trećoj posudi umutite belanca pa dodajte šećer. Onda dodajte lešnike ili orahe, kašiku brašna i kašičicu praška za pecivo. Pecite koru oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa ostavite da se ohladi. Umutite žumanca sa šećerom, mlekom i brašnom. Ostatak mleka stavite u šerpu da provri, pa dodajte smesu od žumanaca i kuvajte par minuta. Onda skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Zasebno umutite margarin sa šećerom u prahu pa sjedinite sa hladnim filom. Zatim fil podelite na 3 dela. Prvom delu dodajte rendanu čokoladu, a drugi ostavite žut. Trećem delu dodajte orahe ili lešnike. Ređajte tortu sledećim redosledom:Kora od čokolade -fil od oraha+kora od kokosa žuti fil+kora od oraha fil od čokolade. Na kraju, tortu dekorišite šlagom.
Možda vas zanima:
REGENTOVA TORTA PONOS NEMAČKE Sa sedam korica i bogatim čokoladnim filom
Puno ime ove torte je U čast Njegovog Kraljevskog Visočanstva Princa regenta Leopolda Karla Jozefa Vilhelma Ludviga Vitelsbaha fon Bajerna. Ima sedam korica koje simbolizuju 7 Bavarskih oblasti.
LINCER TORTA SE NE ODBIJA Zbog nje i komšije dolaze nepozvane
Zamiriše cela kuća dok se peče.
ISTAMBUL TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Bogata, jaka, čokoladna i savršena!
Ako volite bogate, jake i čokoladne torte, onda je ovo pravi izbor za vas.
ANDRIJANINA ŠVALER TORTA ZA SVE SVEČANOSTI Savršen spoj oraha i dva kremasta fila
Napravite ovu starinsku poslasticu po receptu Andrijane Nikašinović iz Prhova
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)