KAPRI TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Savršen spoj vanile, čokolade i crvenog voća

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Savršena za sve svečane prilike.

kapri torta
Shutterstock

Potrebno je:

Kore:

  • 4 jajeta
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 10 kašika mlevenih oraha
  • 8 belanaca
  • 200 g čokolade
  • 125 g margarina

Fil I:

  • 2 jajeta
  • 8 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 2 pudinga od vanile
  • 7 dl mleka
  • 250 g margarina

Fil II:

  • 150 g šećera
  • 5 dl vode
  • 300 g jagoda (može i smrznutih)
  • 2 pudinga od jagoda
  • 2 šlaga

Priprema:

Kore: Belanca umutite u čvrst sneg. U odgovarajućoj posudi umutite jaja, šećer i brašno. Dodajte sneg od belanaca, mlevene orahe i polako promešajte. Od pripremljene smese ispecite dve kore. Čokoladu i margarin otopite na pari, preliti preko kora i ostavite da se stegnu.

Fil I: U manju posudu sipajte 5 dl mleka i kuvajte dok ne proključa. Posebno umutite ostatak mleka, jaja, žumanca, šećer i prašak za puding od vanile. Dodajte u ključalo mleko i kuvajte na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. U ohlađenu masu dodajte margarin i umutite mikserom.

Fil II: U manju šerpu sipajte 4 dl vode, dodate šećer i ostavite da proključaju. Zatim dodajte seckane jagode i kratko prokuvajte. Prašak za puding od vanile umutite sa malo vode, dodate u ključalu masu i nastavite sa kuvanjem mešajući sve dok se ne zgusne.

Finalni postupak: Pripremljene kore premažite filom I i ostavite da se stegnu, a potom naneti fil II. Filovane kore naslažite jednu na drugu. Šlag pripremite prema uputstvu sa kesice, te premažite tortu i dekorišite je po želji.

Komentari (0)

Loading