KAPRI TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Savršen spoj vanile, čokolade i crvenog voća
Savršena za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Kore:
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- 10 kašika mlevenih oraha
- 8 belanaca
- 200 g čokolade
- 125 g margarina
Fil I:
- 2 jajeta
- 8 žumanaca
- 10 kašika šećera
- 2 pudinga od vanile
- 7 dl mleka
- 250 g margarina
Fil II:
- 150 g šećera
- 5 dl vode
- 300 g jagoda (može i smrznutih)
- 2 pudinga od jagoda
- 2 šlaga
Priprema:
Kore: Belanca umutite u čvrst sneg. U odgovarajućoj posudi umutite jaja, šećer i brašno. Dodajte sneg od belanaca, mlevene orahe i polako promešajte. Od pripremljene smese ispecite dve kore. Čokoladu i margarin otopite na pari, preliti preko kora i ostavite da se stegnu.
Fil I: U manju posudu sipajte 5 dl mleka i kuvajte dok ne proključa. Posebno umutite ostatak mleka, jaja, žumanca, šećer i prašak za puding od vanile. Dodajte u ključalo mleko i kuvajte na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. U ohlađenu masu dodajte margarin i umutite mikserom.
Fil II: U manju šerpu sipajte 4 dl vode, dodate šećer i ostavite da proključaju. Zatim dodajte seckane jagode i kratko prokuvajte. Prašak za puding od vanile umutite sa malo vode, dodate u ključalu masu i nastavite sa kuvanjem mešajući sve dok se ne zgusne.
Finalni postupak: Pripremljene kore premažite filom I i ostavite da se stegnu, a potom naneti fil II. Filovane kore naslažite jednu na drugu. Šlag pripremite prema uputstvu sa kesice, te premažite tortu i dekorišite je po želji.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)