SLANI ČIZKEJK KAO PREDJELO ZA SLAVU Gosti će biti raspamećeni, a pravi se maltene sam
Nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 250 g slanih krekera
- 125 g maslaca
- 270 g kisele pavlake
- 400 g krem sira
- malo soli
- 100 g šunke
- prstohvat origana
- 1 kesica želatina
- 50 g kačkavalja
Priprema:
U blenderu usitnite krekere pa ih pomešajte sa otopljenim maslacem. Dobijenu smesu izlijte u kalup obložen pek papirom pa dobro poravnajte, da dobijete podlogu. Zatim stavite u frižider dok pravite fil. Zasebno sjedinite krem sir, pavlaku, prstohvat soli i sitno seckanu šunku. Napravite želatin prema uputstvu sa kesice pa ga dodajte u smesu. Onda dodajte rendani kačkavalj i origano. Promešajte dobro da dobijete glatku i ujednačenu masu, pa je rasporedite preko ohlađene podloge. Ostavite čizkejk u frižideru da se dobro stegne.
Možda vas zanima:
RUSKA SALATA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Nijedna slava ne može da prođe bez nje
Kremasta i slasna, prste da poližete.
KAD PROBATE VLAŠKU SALATU ZABORAVIĆETE NA MIMOZU I RUSKU Savršeno predjelo
Oduševiće goste na slavskoj trpezi.
SLANI ČIZKEJK Sa avokadom i krem sirom, poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Kremast i ukusan, predjelo koje se pamti.
SLANI ČIZKEJK Toliko je ukusan da najbolje odmah stavite duplu meru
Kremasti klasik u slanoj varijanti, prste da poližete.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)