SLANI ČIZKEJK KAO PREDJELO ZA SLAVU Gosti će biti raspamećeni, a pravi se maltene sam

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Nema ko vam neće tražiti recept.

slani čizkejk
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g slanih krekera
  • 125 g maslaca
  • 270 g kisele pavlake 
  • 400 g krem sira
  • malo soli
  • 100 g šunke
  • prstohvat origana
  • 1 kesica želatina 
  • 50 g kačkavalja

Priprema:

U blenderu usitnite krekere pa ih pomešajte sa otopljenim maslacem. Dobijenu smesu izlijte u kalup obložen pek papirom pa dobro poravnajte, da dobijete podlogu. Zatim stavite u frižider dok pravite fil. Zasebno sjedinite krem sir, pavlaku, prstohvat soli i sitno seckanu šunku. Napravite želatin prema uputstvu sa kesice pa ga dodajte u smesu. Onda dodajte rendani kačkavalj i origano. Promešajte dobro da dobijete glatku i ujednačenu masu, pa je rasporedite preko ohlađene podloge. Ostavite čizkejk u frižideru da se dobro stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading