SLANI ČIZKEJK SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Nema paljenja rerne ni šporeta, a nikad kremastiji

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

slani čizkejk
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g slanih krekera
  • 125 g maslaca
  • 270 g kisele pavlake 
  • 400 g krem sira
  • malo soli
  • 100 g šunke
  • prstohvat origana
  • 1 kesica želatina 
  • 50 g kačkavalja

Priprema:

U blenderu izblendajte slane krekere pa ih pomešajte sa otopljenim maslacem. Smesu izlijte u kalup obložen pek papirom pa ostavite u frižideru da se stegne. Zasebno sjedinite krem sir, pavlaku, prstohvat soli i sitno seckanu šunku. Napravite želatin prema uputstvu sa kesice pa umešajte u smesu. Zatim dodajte rendani kačkavalj i origano. Promešajte dobro dok smesa ne postane homogena. Onda je sipajte preko ohlađene podloge u plehu. Ostavite čizkejk bar 4 sata u frižideru, da se stegne.

Komentari (0)

Loading