SLANI ČIZKEJK SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Nema paljenja rerne ni šporeta, a nikad kremastiji
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
- 250 g slanih krekera
- 125 g maslaca
- 270 g kisele pavlake
- 400 g krem sira
- malo soli
- 100 g šunke
- prstohvat origana
- 1 kesica želatina
- 50 g kačkavalja
Priprema:
U blenderu izblendajte slane krekere pa ih pomešajte sa otopljenim maslacem. Smesu izlijte u kalup obložen pek papirom pa ostavite u frižideru da se stegne. Zasebno sjedinite krem sir, pavlaku, prstohvat soli i sitno seckanu šunku. Napravite želatin prema uputstvu sa kesice pa umešajte u smesu. Zatim dodajte rendani kačkavalj i origano. Promešajte dobro dok smesa ne postane homogena. Onda je sipajte preko ohlađene podloge u plehu. Ostavite čizkejk bar 4 sata u frižideru, da se stegne.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)