TANDIR BUREK PONOS TURSKE Prepun sočnog fila sa mesom i hrskavog testa
Najbolje služite uz jogurt ili ajran.
Potrebno je:
Za testo:
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 250 ml mlake vode
- 2 kašike ulja
Za fil:
- 300 g mlevenog mesa
- 1 veći crni luk
- so
- biber po ukusu
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- ulje
Za premazivanje:
- 100 g putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno i so, pa postepeno dodajte mlaku vodu i zamesite glatko testo. Onda ga premažite tankim slojem ulja i pokrijte. Ostavite tako pola sata da naraste. Propržite seckan crni luk pa dodajte mleveno meso i začine. Pržite meso dok ne dobije boji i dok sva tečnost ne ispari. Nadošlo testo podelite na nekoliko jufki. Razvaljajte tanko svaku jufku pa položite u pleh obložen pek papirom. Premažite otopljenim puterom. Zatim stavite sledeći soj testa i ponovo premažite. Nakon polovine slojeva nanesite mesni fil, zatim nastaviti sa ostatkom jufki i premazivanja. Premažite dobro puterom gornji sloj pa izbockajte viljuškom. Pecite burek oko 35 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.
Možda vas zanima:
SARAJEVSKI BUREK SA MESOM Prepun hrskavih kora i sočnog nadeva
Najbolje služite uz šolju jogurta.
BOSANSKI BUREK SA MESOM GREJE DUŠU I STOMAK Kad ga jednom probate zaboravićete na pekaru
Mirisan i sočan, nema mu ravnog.
BUREK SA DVORA SULEJMANA VELIČANSTVENOG GREJE STOMAK I DUŠU A tajna je u jednom sastojku
Polizaćete i tanjir koliko je slasan.
BOSANSKI BUREK SA MESOM Zahvaljujući ovom triku uvek ispadne hrskav i slasan
Na kraju pečenja burek poprskajte mineralnom vodom i vratite još 10 minuta u ugašenu rernu, to će mu dati hrskavost.
OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA JNA Kuvar pokazao dugo čuvani recept za pravi vojnički pasulj
Važno je znati da se pasulj ne meša do zaprške kako bi zrno ostalo celo i kako ne bi zagorevao
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci je savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
ORIGINALAN RECEPT SA SVETE GORE Brza posna čorba, skida umor i popravlja raspoloženje u trenutku
Brza priprema i jeftini sastojci, a obiluje vitaminima
POSNI PODVARAK IZ BAKINE BELEŽNICE Delikates uz pečeni krompir i projaru
Meko, aromatično, toplo – uz pečeni krompir i projaru ovo jelo je prava posna gozba
BAKIN RECEPT ZA POSNI PASULJ Najbolji koji ste jeli, tajna je u jednostavnom triku!
Ako tražite posno jelo koje je jednostavno i izdašno, kuvani posni pasulj biće vaš favorit.
Komentari (0)