TANDIR BUREK PONOS TURSKE Prepun sočnog fila sa mesom i hrskavog testa

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz jogurt ili ajran.

tandir burek sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo:

  • 500 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 250 ml mlake vode
  • 2 kašike ulja

Za fil:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 veći crni luk
  • so
  • biber po ukusu
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • ulje

Za premazivanje:

  • 100 g putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno i so, pa postepeno dodajte mlaku vodu i zamesite glatko testo. Onda ga premažite tankim slojem ulja i pokrijte. Ostavite tako pola sata da naraste. Propržite seckan crni luk pa dodajte mleveno meso i začine. Pržite meso dok ne dobije boji i dok sva tečnost ne ispari. Nadošlo testo podelite na nekoliko jufki. Razvaljajte tanko svaku jufku pa položite u pleh obložen pek papirom. Premažite otopljenim puterom. Zatim stavite sledeći soj testa i ponovo premažite. Nakon polovine slojeva nanesite mesni fil, zatim nastaviti sa ostatkom jufki i premazivanja. Premažite dobro puterom gornji sloj pa izbockajte viljuškom. Pecite burek oko 35 do 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading