ZALIVENA PITA SA MESOM MILUJE NEPCA Sočna, aromatična i bogata, i sit bi je jeo
Pravi se lako, a smaže se u trenu.
Potrebno je:
Nadev od mesa:
- 2 srednje glavice crnog luka
- 100 ml ulja
- 2 čaše vode
- 800 g do 1 kg mlevenog mesa
- 2 kašičice suvog začina
- 1 kašičica mlevenog bibera
- prstohvat – dva soli
Preliv:
- 6 jaja
- 100 ml ulja
- 400 ml jogurta
- 600 ml vode
- 1 kašika soli
Još:
- 1 kg kora za pite
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na srednjoj vatri prodinstajte sitno seckan crni luk. Onda dodajte mleveno meso, začine i 2 čaše vode pa dobro promešajte. Dinstajte na srednjoj vatri uz povremeno mešanje. U jednoj posudi umutite jaja sa solju i uljem. Potom sipajte jogurt i vodu i sve dobro sjedinite žicom. Poređajte 3 kore pa preko nanesite 2 kašike fila. Ponovite postupak dok ne utrošite sve kore i fil. Iseckajte pitu na kvadrate pa preko nje ravnomerno rasporedite preliv. Pecite pitu 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite pečenu pitu pa je isecite po prethodnim rezovima. U posudi pomešajte 2 kašike ulja sa 2 kašike vode pa time premažite pitu.Onda pokrijte krpom i ostavite da se ohladi.
Možda vas zanima:
PITA SA PAPRIKAMA NESTAJE SA STOLA PRVA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Zasitna i preukusna, svi će vam tražiti dodatno parče.
BOSANSKI BUREK SA MESOM RAJ ZA NEPCA Jednom kad ga probate zaboravite na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BAKA MIRINA PITA SA MESOM Hrskava, topla, mirisna i slasna
Savršena za doručak, uz šolju jogurta.
BOSANSKI BUREK SA MESOM JE JELO SA DUŠOM Po receptu iz stare sarajevske burekdžinice
Najbolje služite uz jogurt.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)