ZALIVENA PITA SA MESOM MILUJE NEPCA Sočna, aromatična i bogata, i sit bi je jeo

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Pravi se lako, a smaže se u trenu.

zalivena pita sa mesom
Printscreen

Potrebno je:

Nadev od mesa:

  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 100 ml ulja
  • 2 čaše vode
  • 800 g do 1 kg mlevenog mesa
  • 2 kašičice suvog začina
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • prstohvat – dva soli

Preliv:

  • 6 jaja
  • 100 ml ulja
  • 400 ml jogurta
  • 600 ml vode
  • 1 kašika soli

Još:

  • 1 kg kora za pite

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na srednjoj vatri prodinstajte sitno seckan crni luk. Onda dodajte mleveno meso, začine i 2 čaše vode pa dobro promešajte. Dinstajte na srednjoj vatri uz povremeno mešanje. U jednoj posudi umutite jaja sa solju i uljem. Potom sipajte jogurt i vodu i sve dobro sjedinite žicom. Poređajte 3 kore pa preko nanesite 2 kašike fila. Ponovite postupak dok ne utrošite sve kore i fil.  Iseckajte pitu na kvadrate pa preko nje ravnomerno rasporedite preliv. Pecite pitu 50 do 60 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite pečenu pitu pa je isecite po prethodnim rezovima. U posudi pomešajte 2 kašike ulja sa 2 kašike vode pa time premažite pitu.Onda pokrijte krpom i ostavite da se ohladi.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading