BAKINA LISNATA PITA SA VIŠNJAMA I PAVLAKOM Zbog nje se krši svaka dijeta

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a topi se u ustima.

pita sa višnjama
Printscreen

Potrebno je:

  • 400 g lisnatog testa
  • 90 g pavlake
  • 15 g cimeta
  • 300 g smrznutih bobica (višnje, maline ili borovnice)
  • 1 kašika meda
  • 35 g kukuruznog skroba
  • 30 g putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Otopite puter u šerpi pa dodajte smrznute bobice i med i kuvajte na srednjoj vatri. Onda umešajte kukuruzni skrob razmućen u malo vode i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Potom pustite da se prohladi. Na pobrašnjenoj površini razvucite lisnato testo pa ga isecite na 2 dela. Pavlakom premažite jedan deo pa pospite cimetom i rasporedite prohlađeni fil. Preko stavite drugi deo lisnatog testa. Viljuškom blago pritisnite krajeve da se zatvore. Zatim premažite pitu puterom. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading