BAKINA LISNATA PITA SA VIŠNJAMA I PAVLAKOM Zbog nje se krši svaka dijeta
Priprema je jednostavna, a topi se u ustima.
Potrebno je:
- 400 g lisnatog testa
- 90 g pavlake
- 15 g cimeta
- 300 g smrznutih bobica (višnje, maline ili borovnice)
- 1 kašika meda
- 35 g kukuruznog skroba
- 30 g putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Otopite puter u šerpi pa dodajte smrznute bobice i med i kuvajte na srednjoj vatri. Onda umešajte kukuruzni skrob razmućen u malo vode i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Potom pustite da se prohladi. Na pobrašnjenoj površini razvucite lisnato testo pa ga isecite na 2 dela. Pavlakom premažite jedan deo pa pospite cimetom i rasporedite prohlađeni fil. Preko stavite drugi deo lisnatog testa. Viljuškom blago pritisnite krajeve da se zatvore. Zatim premažite pitu puterom. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
GRČKA GALATOPITA Donosimo vam tradicionalni recept za poslasticu sa mlekom koja se ne zaboravlja
Sočna poslastica nikoga neće ostaviti ravnodušnim
GRČKA BUGACA Udobnost, nostalgija i istorija u jednom zalogaju
Neodoljiva slatka pita raspametiće i one koji ne vole slatko.
SLATKA PITA SA BUNDEVOM I JABUKAMA Mirisna poslastica koja će vas zasladiti u momentu
Mekana kao duša i sočna, pravićete stalno.
PITA SA VIŠNJAMA U slatko-kiselkastom spoju, otopićete se od miline
Jednostavne pripreme, uspeće i početnicima.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)