KOKOS TORTA PO RECEPTU IZ 1875 GODINE Jednostavna, bogata i mekana

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Ukućani će stajati u redu za još.

kokos torta
Printscreen

Potrebno je:

Testo:

  • 7 belanaca
  • 200 g šećera
  • 200 g sušenog kokosa 
  • 100 g brašna 

Fil:

  • 7 žumanaca
  • 120 g šećera 
  • 3 kašike kakaa
  • 250 g putera 

Čokoladna glazura:

  • 100 g čokolade
  • 30 g putera 
  • 50 ml pavlake za kuvanje

Piprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg pa polako dodajte šećer, uz neprestano mućenje. Onda umešajte kokos i brašno i sve špatulom promešajte, dok ne dobijete homogenu smesu. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite žumanca sa šećerom i kakaom na pari, sve dok se ne zgusnu. Zatim ostavite da se ohlade. Mikserom umutite puter pa sjedinite sa smesom od žumanaca. Pripremljenim filom prelijte koru i ravnomerno rasporedite. Čokoladu otopite sa puterom i pavlakom na tihoj vatri. Glazuru prelijte preko torte

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading