KOKOS TORTA PO RECEPTU IZ 1875 GODINE Jednostavna, bogata i mekana
Ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
Testo:
- 7 belanaca
- 200 g šećera
- 200 g sušenog kokosa
- 100 g brašna
Fil:
- 7 žumanaca
- 120 g šećera
- 3 kašike kakaa
- 250 g putera
Čokoladna glazura:
- 100 g čokolade
- 30 g putera
- 50 ml pavlake za kuvanje
Piprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca u čvrst sneg pa polako dodajte šećer, uz neprestano mućenje. Onda umešajte kokos i brašno i sve špatulom promešajte, dok ne dobijete homogenu smesu. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 12 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite žumanca sa šećerom i kakaom na pari, sve dok se ne zgusnu. Zatim ostavite da se ohlade. Mikserom umutite puter pa sjedinite sa smesom od žumanaca. Pripremljenim filom prelijte koru i ravnomerno rasporedite. Čokoladu otopite sa puterom i pavlakom na tihoj vatri. Glazuru prelijte preko torte.
Možda vas zanima:
NEPEČENA KOKOS TORTA Raskošna poslastica jednostavne pripreme kojoj nije moguće odoleti
Fenomenalna poslastica osvojiće vas od prvog zalogaja.
KOKOS TORTA Raskošna poslastica skupog ukusa kojoj nema ravne
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
NEODOLJIVA KOKOS TORTA Fenomenalna poslastica koja osvaja od prvog zalogaja
Miriše na leto, a obožavaće je svi ljubitelji kokosa.
RAFAELO TORTA Mirisna poslastica koja se ne peče, za sve ljubitelje kokosa
Ako volite kokos, ovu tortu ćete obožavati.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)