DŽIGERICA SA PARADAJZOM Puna gvožđa, preukusna i gotova za 10 minuta
Ispašće mekana i sočna umesto žilava.
Potrebno je:
- 1 kg pileće džigerice
- 1 veća glavica crnog luka
- 500 ml paradajz sosa
- 100 ml belog vina
- 100 g brašna
- 3 čena belog luka
- 1 lovorov list
- 1 kašičica mešavine biljnih začina
- 1 kašičica soli
Priprema:
Džigericu uvaljajte u brašno i na malo ulja propržite. Izvadite na tanjir pa u istom ulju propržite iseckan beli i crni luk. Vratite džigericu, dodajte malo vode i belo vino. Začinite, poklopite i dinstajte na tihoj vatri dok tečnost ne ispari. Pri kraju dinstanja dodajte paradajz sos i dinstajte još pet minuta.
Možda vas zanima:
DŽIGERICA NA ITALIJANSKI NAČIN Ispadne mekana i sočna umesto žilava, a caka je u ovome
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
PREDLOG ZA RUČAK Mekana dinstana džigerica s povrćem u ukusnom umaku
Uvek ćete je praviti po ovom receptu.
DAJE SNAGU Preukusna svinjska džigerica u saftu, prste da poližeš!
Džigerica je najlepša kada se jede uz pire krompir.
SAVRŠEN RUČAK Mekana i sočna pileća džigerica sa prazilukom
Ukusno jelo za celu porodicu.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
BAKINA POSNA SARMA BOLJA OD MRSNE Po receptu starom 50 godina, i sit bi je jeo
Ručak u kome će uživati cela porodica.
NATALIJINA ČEMBERLEN TORTA ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE Jedini recept koji vam je potreban
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Natalije Jovanović iz Niša
PROJICE SA JOGURTOM GOTOVE ZA 10 MINUTA Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PITA SA TIKVICAMA ZA DANE STROGOG POSTA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Sočna i slasna, pravićete i kada nije post.
Komentari (0)