DOMAĆI TVIKS ČIZKEJK BOLJI OD SVAKE TORTE A nema paljenja rerne

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.

tviks čizkejk
Shutterstock

Potrebno je:

Za podlogu

  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g otopljenog putera

Za čokoladni sloj

75 g čokoladica sa karamelom

Za krem sloj

  • 400 g krem sira
  • 100 g šećera
  • 2 kašičice vanilinog šećera
  • 400 ml guste pavlake
  • 8 g želatina

Za karamel sloj

  • 75 g čokoladica sa karamelom (samo karamela iznutra, rastopljena na laganoj temperaturi)

Za čokoladni preliv

  • nekoliko kockica čokoladice sa karamelom (rastopljeno)

Priprema

Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom. Izlijte smesu u kalup pa ostavite u frižideru da se stegne. Otopite čokoladni deo čokoladice sa karamelom pa prelijte preko podloge i vratite u frižider. Krem sir umutite sa šećerima pa dodajte umućenu gustu pavlaku. Napravite želatin prema uputstvu i umešajte u krem. Zatim sipajte preko čokoladnog dela i ohladite. Karamel iz čokoladica otopite na tihoj vatri pa prelijte preko belog krema. Ohladite. Čokoladni deo otopite i nanesite preko čizkejka kao završni sloj. Dekorišite kolač po želji.

 

Komentari (0)

Loading