DOMAĆI TVIKS ČIZKEJK BOLJI OD SVAKE TORTE A nema paljenja rerne
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Potrebno je:
Za podlogu
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog putera
Za čokoladni sloj
75 g čokoladica sa karamelom
Za krem sloj
- 400 g krem sira
- 100 g šećera
- 2 kašičice vanilinog šećera
- 400 ml guste pavlake
- 8 g želatina
Za karamel sloj
- 75 g čokoladica sa karamelom (samo karamela iznutra, rastopljena na laganoj temperaturi)
Za čokoladni preliv
- nekoliko kockica čokoladice sa karamelom (rastopljeno)
Priprema
Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom. Izlijte smesu u kalup pa ostavite u frižideru da se stegne. Otopite čokoladni deo čokoladice sa karamelom pa prelijte preko podloge i vratite u frižider. Krem sir umutite sa šećerima pa dodajte umućenu gustu pavlaku. Napravite želatin prema uputstvu i umešajte u krem. Zatim sipajte preko čokoladnog dela i ohladite. Karamel iz čokoladica otopite na tihoj vatri pa prelijte preko belog krema. Ohladite. Čokoladni deo otopite i nanesite preko čizkejka kao završni sloj. Dekorišite kolač po želji.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)