KOKOS ČIZKEJK OBARA S NOGU Kremast, jednostavan i lagan, mami na parče više
Priprema je laka, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog putera
za fil:
- 500 g kisele pavlake
- 500 g krem sira
- 200 g šećera
- 4 jaja
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 100 g kokosovog brašna
- prstohvat soli
Priprema:
Pomešajte mleveni keks s otopljenim puterom da napravite koru. Stavite smesu u dno okruglog kalupa za tortu i pritisnite je ravnomerno. Umutite kiselu pavlaku, krem sir, šećer, jaja, ekstrakt vanile, kokosovo brašno i prstohvat soli dok ne dobijete glatku smesu. Prelijte fil preko pripremljene kore u kalupu. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni Celzijusa oko 45-55 minuta, ili dok sredina čizkejka ne bude čvrsta. Ostavite čizkejk da se potpuno ohladi, a zatim stavite u frižider nekoliko sati ili preko noći kako bi se dobro stegao.
Možda vas zanima:
STARINSKI KOLAČ JUGOSLAVIJA BUDI NOSTALGIJU A ukusom bolji od svake torte
Generacije su odrasle na njemu.
KOKOS PITA ZA PRAVE SLADOKUSCE Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom
Ako volite kokos, ovu pitu ćete obožavati.
ČOKOLADNI KOLAČ OD KOG ĆETE MRŠAVETI Poznati kuvar se kune u njega, a mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
LEDENE KOCKE SE TOPE U USTIMA Recept za jednostavni kolač bolji od svake torte
Kremast i sočan, i dupla mera je malo.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)