PARADAJZ MUSAKA RAJ ZA NEPCA Gotova za 20 minuta, a po ukusu joj nema ravne
Bićete siti do večere.
Potrebno je:
- 4 paradajza
- 1 tikvica
- 400 g mocarela sira
- 3 jaja
- 3 kašike kisele pavlake
- so
- biber
- bosiljak
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Isecite na kolutove paradajz i tikvicu a mocarelu na kriške. Poređajte u vatrostalnu činiju. Između njih poređajte kriške sira i listove bosiljka. Pecite musaku 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa pavlakom,, soli i biberom, pa prelijte musaku. Vratite u rernu da se dopeče dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
KREMASTA MUSAKA SA ŠAMPINJONIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Ručak za čistu desetku koji će cela porodica obožavati.
GRČKA MUSAKA SA PLAVIM PATLIDŽANOM Polovina se pojede dok je još u plehu
Samo dodajte prilog po želji.
LAŽNA PILEĆA MUSAKA Gotova dok pristavite kafu, a svakim zalogajem miluje nepca
Kremasta i slasna, bićete oduševljeni.
GRČKA MUSAKA BUDI SVA ČULA Ko je jednom proba stalno joj se vraća
Sočna i slasna, nema ko je ne voli.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)