KEKS KOCKE BOLJE OD SVAKE TORTE Zbog njih dijeta pada u zaborav

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Nema paljenja rerne, a kao da ste ih pravili satima.

brze keks kocke
Shutterstock

Potrebno je:

Donji sloj:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g maslaca
  • 100 ml mleka

Fil:

  • 4 cela jaja
  • 5 kašika šećera
  • 500 ml slatke pavlake (ako koristite mlečnu, dodajte 2 kašičice šećera u prahu, dok biljnoj nije potrebno)
  • 150 g keksa u komadu
  • 90 g šlaga u prahu (2 kesice)

Glazura:

  • 160 g mlečne čokolade
  • 3 kašičice ulja

Priprema:

U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom. U manjoj šerpi koja može da se zagreva stavite vodu da provri. Na tu šerpu stavite šerpu sa jajima i šećerom i kuvajte, 10 minuta, ali pazite da temperatura ne prelazi 70 stepeni. Na kraju skinite sa vatre i pustite da se hladi.Sjedinite mleveni keks sa otopljenim maslacem i mlekom, dok smesa ne postane mrvičasta. Izlijte u kalup obložen pek papirom i poravnajte. Zasebno umutite slatku pavlaku pa dodajte malo šećera u prahu. Zatim dodajte sitno izlomljen keks, dobro promešajte i sipajte preko kore. Kolač ohladite pa ga prelijte otopljenom čokoladom pomešanom sa uljem.

Komentari (0)

Loading