KEKS KOCKE BOLJE OD SVAKE TORTE Zbog njih dijeta pada u zaborav
Nema paljenja rerne, a kao da ste ih pravili satima.
Potrebno je:
Donji sloj:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g maslaca
- 100 ml mleka
Fil:
- 4 cela jaja
- 5 kašika šećera
- 500 ml slatke pavlake (ako koristite mlečnu, dodajte 2 kašičice šećera u prahu, dok biljnoj nije potrebno)
- 150 g keksa u komadu
- 90 g šlaga u prahu (2 kesice)
Glazura:
- 160 g mlečne čokolade
- 3 kašičice ulja
Priprema:
U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerom. U manjoj šerpi koja može da se zagreva stavite vodu da provri. Na tu šerpu stavite šerpu sa jajima i šećerom i kuvajte, 10 minuta, ali pazite da temperatura ne prelazi 70 stepeni. Na kraju skinite sa vatre i pustite da se hladi.Sjedinite mleveni keks sa otopljenim maslacem i mlekom, dok smesa ne postane mrvičasta. Izlijte u kalup obložen pek papirom i poravnajte. Zasebno umutite slatku pavlaku pa dodajte malo šećera u prahu. Zatim dodajte sitno izlomljen keks, dobro promešajte i sipajte preko kore. Kolač ohladite pa ga prelijte otopljenom čokoladom pomešanom sa uljem.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)