CRNI KOLAČ SA JOGURTOM RAZVALJUJE UKUSOM A sve se samo pomeša i peče
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Crni kolač
Sastojci:
Za koru:
- 500 ml jogurta
- 250 g brašna
- 220 g šećera
- 100 ml ulja
- 2 kašike kakaoa
- 2 kašičice sode bikarbone
Za glazuru:
- 150 g putera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 120 g šećera
- 120 ml mleka
Priprema:
Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu umutite pa sipajte u pleh koji ste prethodno podmazali puterom. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Puter otopite, sklonite sa ringle pa dodajte izlomljenu čokoladu, šećer i mleko pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom.
Možda vas zanima:
CRNI KOLAČ SA JOGURTOM ZA IZNENADNE GOSTE Ukusom bolji od svake torte
Mekan i sočan, i dupla mera je malo.
CRNI KOLAČ SA JOGURTOM ZA SAVRŠENU NEDELJU A sve se samo pomeša i peče
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
CRNAC BEZ JAJA Kolač sa jogurtom kontroverznog imena koji se samo pomeša i peče
Jednostavan i sočan, nema ko će mu odoleti.
BRZI GONZALES SA JOGURTOM Gotov za 20 minuta, a zbog njega se prekida svaka dijeta
Gotov očas posla, a nema ko će mu odoleti.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)