KREMASTA PILETINA SA 4 VRSTE SIRA Ovako je prave Italijanke

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Služite toplo.

piletina sa 4 vrste sira
Shutterstock

Potrebno je:

  • 800 g pilećeg belog mesa
  • 200 ml krem pavlake za kuvanje
  • 180 g kisele pavlake
  • 1 kesica začina piletine sa 4 vrste sira
  • 100 g kačkavalja

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Isecite pileće belo meso na šnicle pa poređajte u vatrostalnu posudu. Zatim otopite kiselu pavlaku na tihoj temperaturi i u nju dodajte neutralnu pavlaku i sjedinite. Onda sklonite od šporeta i u to dodajte začin za piletinu sa 4 vrste sira i mešajte, dok se ne sjedini. Polovinu pavlake nalijte preko mesa pa poređajte još red mesa i prelijte ostatkom pavlake. Preko toga narendajte kačkavalj. Pecite jelo oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.

Komentari (0)

Loading