ČOKOLADNI MEDENJACI NESTAJU SA STOLA PRVI A najviše ih vole deca
Mirisni, mekani i sočni.
Potrebno je:
- 500–700 g glatkog brašna (Tip-400)
- 200 g šećera
- 2 jaja
- 150 g meda
- 50 g putera
- 3 supene kašike tople vode
- rendana kora pomorandže
- cimet po ukusu
Za glazuru:
- 300 g crne čokolade
- 2 supene kašike ulja
- 100 ml mleka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Otopite puter na tihoj vatri pa skinite sa šporeta i dodajte med. Mešajte sve dok se ne otopi. Dodajte jaja u smesu pa žicom dobro umutite dok ne dobijete homogenu smesu. U jednoj velikoj posudi pomešajte šećer, brašno, cimet po želji i rendanu koru pomorandže. Sipajte 3 supene kašike vode i smesu sa jajima. Dobro mešajte pa zamesite glatko testo. Obmotajte ga folijom i ostavite bar sat vremena u frižideru. Zatim ga razvucite oklagijom na pobrašnjenoj površini na debljinu od 1 cm. Vadite oblike modlicom pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 5 do 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Za to vreme napravite glazuru. Crnu čokoladu otopite sa mlekom i uljem uz povremeno mešanje. Kraj svakog medenjaka umačite u glazuru pa ređajte na pek papir dok se ne stegne.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)