SAVRŠENA BEGOVA ČORBA Menja kompletan obrok, a nema ko je ne voli
Sipaćete tanjir više.
Potrebno je:
- 400 g kokošijeg ili pilećeg mesa
- 200 g korenastog povrća ( šargarepa, peršun, celer )
- 50 g maslaca
- 50 g brašna
- 20 g sušene bamje
- 1 žumance
- 50 g kajmaka
- pola limuna
- 1 lovorov list
- malo soli
- malo bibera
Priprema
Operite meso pa ga stavite u lonac i nalijte vode. Posolite i dodajte očišćenu šargarepu, peršun, celer i lovor. Kada se meso skuva, odvojite ga od kostiju i iseckajte na kockice. Procedite supu. Zatim iseckajte i kuvanu šargarepu, peršun i celer. Propržite brašno na zagrejanom maslacu pa zalijte supom i kuvajte 15 ak minuta. Umešajte meso i povrće pa kuvajte. Potom skinite sa šporeta i pustite da se prohladi. Odvojeno skuvajte bamiju u vodi s malo limunovog soka. Ocedite, properite i dodajte u čorbu. U jednoj posudi razmutite žumance sa kajmakom, umešajte ga u čorbu i dodajte limunov sok. Umešajte i malo maslaca pa pobiberite.
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Kafanski recept za čuveno bosansko predjelo
Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
BEGOVA ČORBA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Sipaćete tanjir više
Kraljica među čorbama, za sve svečane prilike.
SLANA ROZEN TORTA Brzo predjelo koje će gosti obožavati
Napravi se brzo i lako, a pojede brzo.
BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)