STARINSKA LENJA PITA SA JABUKAMA Poslastica koja tera vodu na usta

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.

lenja pita sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 jajeta
  • 1 čaša jogurta (180 ml)
  • 2 čaše (od jogurta) brašna
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 prašak za pecivo

Za fil:

  • 700 g očišćenih narendanih jabuka
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike šećera
  • 3 kašike griza

Za posipanje:

  • šećer u prahu

 

Priprema:

Umutite jaja, šećer, ulje, brašno, jogurt i prašak za pecivo, pa umesite testo. Narendane jabuke dinstajte s uljem i šećerom i kada ispari voda koju puste, dodajte griz. Odvojte pola testa, razvucite oklagijom kao koru i stavite u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 5-6 minuta, tj. dok se ne uhvati korica. Tada stavite fil i preko njega drugu koru razvučenu oklagijom od ostatka testa. Vratite u rernu i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni dok kora ne bude smeđe boje. Prohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading