PUNJENE PAPRIKE SA KROMPIROM U PAVLAKA SOSU Greju dušu i telo
Prave se lako, a osvajaju na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 8 paprika srednje veličine
- 800 g krompira
- 1 mali crni luk
- 1 šargarepa
- 1 jaje
- 30 g putera (mali komad)
- 1 kašika seckanog peršuna
- so i biber po ukusu
- 200 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Krompir skuvajte u ljusci, pa ga oljuštite i izgnječite u pire sa komadićem putera. Iseckajte sitno crni luk i izrendajte šargarepu pa dodajte u krompir. U jednoj posudi umutite jaje pa dodajte so, peršun i biber. Dobro promešajte. Zatim operite paprike pa im izvadite semenke. Napunite ih pripremljenim filom pa poređajte u tepsiju. Ostatak fila rasporedite preko paprika. Papir za pečenje pokvasite i zgužvajte pa time prekrijte tepsiju. Pecite punjene paprike oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Na kraju, skinite papir i prelijte pavlakom za kuvanje, pa vratite još 5 minuta u rernu.
Možda vas zanima:
PUNJENE PAPRIKE IZ BAKINE KUHINJE Mekane i saftaste, klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Sočne i zasitne, za ručak koji se pamti.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak u kome će uživati cela porodica
Bićete dugo siti, a savršenog ukusa.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Klasik na drugačiji način, svaki zalogaj je raj za nepca
Lagane i zasitne, pravićete stalno.
PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Aromatične i drugačije, prste da poližete
Ako volite klasične punjene paprike, ove ćete da obožavate. Zdrave i drugačije, pravićete ih stalno.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)