PUNJENE PAPRIKE SA KROMPIROM U PAVLAKA SOSU Greju dušu i telo

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Prave se lako, a osvajaju na prvi zalogaj.

paprike punjene krompirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 8 paprika srednje veličine
  • 800 g krompira
  • 1 mali crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 jaje
  • 30 g putera (mali komad)
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • so i biber po ukusu
  • 200 ml pavlake za kuvanje

Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Krompir skuvajte u ljusci, pa ga oljuštite i izgnječite u pire sa komadićem putera. Iseckajte sitno crni luk i izrendajte šargarepu pa dodajte u krompir. U jednoj posudi umutite jaje pa dodajte so, peršun i biber. Dobro promešajte. Zatim operite paprike pa im izvadite semenke. Napunite ih pripremljenim filom pa poređajte u tepsiju. Ostatak fila rasporedite preko paprika. Papir za pečenje pokvasite i zgužvajte pa time prekrijte tepsiju. Pecite punjene paprike oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Na kraju, skinite papir i prelijte pavlakom za kuvanje, pa vratite još 5 minuta u rernu.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading