DOMAĆE PUNJENE PAPRIKE GREJU DUŠU I TELO Polovina nestane dok su još u plehu
Služite tople.
Potrebno je:
- 6 većih paprika
- 500 g mlevenog mesa
- 100 g pirinča
- 1 veći crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašike ulja
- so
- biber
- mlevena začinska paprika
- 200 ml pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite paprike pa im presecite vrh i očistite seme. Skuvajte pirinač do pola. Propržite crni i beli luk u zagrejanom ulju na tiganju dok ne postanu staklasti. Zatim dodajte mleveno meso i pržite sve dok ne porumeni. Posolite i pobiberite pa dodajte skoro skuvani pirinač. Pripremljenom smesom punite paprike pa ih poređajte u pleh obložen pek papirom Prekrijte folijom i pecite oko pola sata do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju ih prelijte pavlakom.
Možda vas zanima:
PUNJENE PAPRIKE Sočni klasik koji topi srce u svakom zalogaju
Ručak u kome će cela porodica uživati.
ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM Ručak za celu porodicu koji pomera granice dobrog ukusa
Sočne i slasne, svaki zalogaj je raj za nepca.
SUPERBRZ RUČAK Iskoristite sezonu paprika i ajvara da napravite ove preukusne punjene lepotice
U nadjev možete dodati izrendanu i oceđenu tikvicu a takođe odlično ide i iseckani spanać.
BAŠ KAO KOD BAKE Paprike punjene sirom pa zapečene u rerni da čoveku odmah pođe voda na usta
U moru načina na koje domaćice spremaju paprike, izdvaja se recept za one koje su punjene sirom i koje ukusom osvajaju na prvi zalogaj.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)