DOMAĆE PUNJENE PAPRIKE GREJU DUŠU I TELO Polovina nestane dok su još u plehu

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Služite tople.

punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 većih paprika
  • 500 g mlevenog mesa
  • 100 g pirinča
  • 1 veći crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike ulja
  • so
  • biber 
  • mlevena začinska paprika
  • 200 ml pavlake

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite paprike pa im presecite vrh i očistite seme. Skuvajte pirinač do pola. Propržite crni i beli luk u zagrejanom ulju na tiganju dok ne postanu staklasti. Zatim dodajte mleveno meso i pržite sve dok ne porumeni. Posolite i pobiberite pa dodajte skoro skuvani pirinač. Pripremljenom smesom punite paprike  pa ih poređajte u pleh obložen pek papirom Prekrijte folijom i pecite oko pola sata do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju ih prelijte pavlakom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading