GURMANSKA POPARA PO RECEPTU KUVARA FILIPA ĆIRIĆA Tera vodu na usta
Gotova za 15 minuta, a nećete moći da prestanete da jedete.
Potrebno je:
- 1 stari, suvi hleb
- 200 g slanine
- 250 g ovčijeg masnog sira
- malo mleka
- maslinovo ulje
- biber po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Stari hleb isecite na sitne kockice. Očistite slaninu od kožice pa iseckajte na sitne kockice. Propržite slaninu na malo zagrejanog maslinovog ulja, sve dok ne postane hrskava. Zatim je izvadite ali ostavite mast u tiganju. U nju ubacite kockice hleba i pržite par minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Prebacite hleb u vatrostalnu posudu pa ga prelijte mlekom da ogrezne. Pecite poparu nekoliko minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne dobije zapečenu koricu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)