GURMANSKA POPARA PO RECEPTU KUVARA FILIPA ĆIRIĆA Tera vodu na usta

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Gotova za 15 minuta, a nećete moći da prestanete da jedete.

gurmanska popara
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 stari, suvi hleb
  • 200 g slanine
  • 250 g ovčijeg masnog sira
  • malo mleka
  • maslinovo ulje
  • biber po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Stari hleb isecite na sitne kockice. Očistite slaninu od kožice pa iseckajte na sitne kockice. Propržite slaninu na malo zagrejanog maslinovog ulja, sve dok ne postane hrskava. Zatim je izvadite ali ostavite mast u tiganju. U nju ubacite kockice hleba i pržite par minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Prebacite hleb u vatrostalnu posudu pa ga prelijte mlekom da ogrezne. Pecite poparu nekoliko minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne dobije zapečenu koricu.

Komentari (0)

Loading