PAPRIKE SA KAJMAKOM IZ RERNE Kremasto jelo ukusa da ti pamet stane

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Svaki zalogaj je raj za nepca.

zapečene paprike sa kajmakom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 6 pečenih paprika 
  • 250 g kajmaka
  • 150 g pavlake za kuvanje
  • 1 jaje
  • 1 kašika ulja ili maslaca
  • so i biber po ukusu
  • malo peršuna za dekoraciju

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Dobro očistite pečene paprike od semenki pa ih poređajte u vatrostalnu posudu obloženu pek papirom. U jednoj posudi sjedinite kajmak, jaje i pavlaku pa posolite i pobiberite. Promešajte dobro. Preko prelijte dobijenom smesom da budu potpuno prekrivene. Pecite paprike oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne dobiju zlatnu koricu. Na kraju ih pospite sitno seckanim peršunom.

Komentari (0)

Loading