PAPRIKE SA KAJMAKOM IZ RERNE Kremasto jelo ukusa da ti pamet stane
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Potrebno je:
- 6 pečenih paprika
- 250 g kajmaka
- 150 g pavlake za kuvanje
- 1 jaje
- 1 kašika ulja ili maslaca
- so i biber po ukusu
- malo peršuna za dekoraciju
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Dobro očistite pečene paprike od semenki pa ih poređajte u vatrostalnu posudu obloženu pek papirom. U jednoj posudi sjedinite kajmak, jaje i pavlaku pa posolite i pobiberite. Promešajte dobro. Preko prelijte dobijenom smesom da budu potpuno prekrivene. Pecite paprike oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne dobiju zlatnu koricu. Na kraju ih pospite sitno seckanim peršunom.
Možda vas zanima:
NJOKE SA SLANINOM ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Svakim zalogajem pomeraju granice dobrog ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.
SOGAN DOLMA SE TOPI U USTIMA A zbog neodoljivog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Za savršen nedeljni ručak.
ČAČANSKI LONAC OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Neće mu odoleti ni najveći gurmani
Prepun različitih vrsta mesa, za ručak koji se pamti.
AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Služite uz kuvani krompir.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)