KOLAČ SLATKA TAJNA BOLJI OD SVAKE TORTE A gotov dok pristavite kafu
Kremast i brz, savršen za sve prilike.
Potrebno je:
- 400 g margarina
- 250 g prah šećera
- 250 g lešnika
- 400 g posnog keksa
- 2 dl negaziranog soka od pomorandže
- 150 g posne čokolade za kuvanje
- 2 kesice pudinga od vanile
- 8 kašika šećera
- 500 ml soka od pomorandže
- 2 kesice vanile
- 12 banana
- 1 limun
- 200 g posnog šlaga
- 2 šoljica kisele vode
Priprema
U jednoj posudi umutite 250 g margarina sa prah šećerom. Onda dodajte mleveni lešnik pa sjedinite smesu. Dodajte mleveni keks pa prelijte sa 2 dl soka od pomorandže. Smesu podelite na dva dela. Jednom dodajte omekšalu čokoladu. Sipajte u kalup pa dobro poravnajte. Valjajte banane u limunov sok pa ih poređajte jednu do druge. Preko nanesite svetli fil od keksa. U pola litra soka skuvajte 2 pudinga sa šećerom. Odmah umešajte ostatak margarina i dobro sjedinite. Prelijte preko svetlog dela. Ostavite sat vremena u frižideru. Šlag umutite sa kiselom vodom pa dekorišite po želji. Ostavite tortu 2 sata u frižideru da se stegne.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)