TORTA CRNI PRINC MILUJE NEPCA Prepuna čokolade i oraha, i dupla mera je malo
Raskošna poslastica savršena za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
- 2 kašičice sode
- 2 jaja
- 1 šolja slatkog od trešanja
- 1 šolja kiselog mleka
- 1 šolja šećera
- 2 šolje brašna
Za krem:
- 1/2 šolje šećera u prahu
- 2 šolje kisele pavlake
Za ukras:
- 3 supene kašike šećera
- 100 g mlevenih oraha
- 200 ml slatke pavlake
- 100 g tečne čokolade
Za prelivanje:
- 1 komad kompota
Priprema je tu:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i šećer pa dodajte mleko i dobro promešajte. Onda dodajte slatko pa dodajte brašno pomešano sa sodom. U kalup rasporedite 3 kore. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. Ostavite da se prohlade. Zasebno umutite kiselu pavlaku sa prah šećerom u gladak krem. Stavite prvu koru pa prelijte kompotom i stavite krem. Ponovite postupak sa drugom korom, pa sa trećom korom. Zasebno umutite pavlaku sa 3 kašike šećera. Čokoladu otopite na pari pa dodajte u pavlaku. Time napunite špric pa napravite šare po torti.
Možda vas zanima:
ČEMBERLEN TORTA KRALJICA SVEČANE TRPEZE Prepuna fila i kremasta, polizaćete i tanjir
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
OPERA TORTA ZA PRAVE KAFOLJUPCE Svakim zalogajem mami na dodatno parče
Savršena za sve svečane prilike.
ČOKO ORANDŽ TORTA PRVA NESTAJE SA STOLA Raskošna i kremasta i svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SE TOPI U USTIMA Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)