TORTA CRNI PRINC MILUJE NEPCA Prepuna čokolade i oraha, i dupla mera je malo

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Raskošna poslastica savršena za svečanu i slavsku trpezu.

torta crni princ
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 kašičice sode
  • 2 jaja
  • 1 šolja slatkog od trešanja
  • 1 šolja kiselog mleka
  • 1 šolja šećera
  • 2 šolje brašna

Za krem:

  • 1/2 šolje šećera u prahu
  • 2 šolje kisele pavlake

Za ukras:

  • 3 supene kašike šećera
  • 100 g mlevenih oraha
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g tečne čokolade

Za prelivanje:

  • 1 komad kompota

Priprema je tu:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja i šećer pa dodajte mleko i dobro promešajte. Onda dodajte slatko pa dodajte brašno pomešano sa sodom. U kalup rasporedite 3 kore. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kora pečena. Ostavite da se prohlade. Zasebno umutite kiselu pavlaku sa prah šećerom u gladak krem. Stavite prvu koru pa prelijte kompotom i stavite krem. Ponovite postupak sa drugom korom, pa sa trećom korom. Zasebno umutite pavlaku sa 3 kašike šećera. Čokoladu otopite na pari pa dodajte u pavlaku. Time napunite špric pa napravite šare po torti

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading