SVETOGORSKI KOLAČ ZA DANE STROGOG POSTA Ovako ga prave monasi na Hilandaru

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

svetogorski posni kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • malo suvih banana
  • 15 kašika džema od šljiva
  • malo suvih kajsija
  • 15 kašika šećera
  • malo suvog grožđa
  • 3 ravne kašičice cimeta
  • 1 šaka lešnika
  • 1 limun
  • 300 ml mlake vode
  • 1,5 pomorandža
  • 550 g brašna
  • 2 kašike praška za pecivo

Priprema:

U vodi potopite suvo voće pa ostavite 10 minuta da odstoji. Onda procedite i iseckajte. Izrendajte limunovu koru pa iseckajte orahe. Zatim ocedite pomorandžu. U šerpu stavite džem pa dodajte šećer i promešajte. Nalijte vodu pa dodajte limunovu koru, sok od pomorandže, lešnike i suvo voće, kao i cimet. Dobro sjedinite pa dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo i promešajte. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Džemom premažite gotov kolač pa prelijte otopljenom čokoladom. 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading