STARINSKE VANILICE ZA NAJLEPŠU SLAVU Prhke i mekane kao duša

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Savršeno idu uz čaj ili kafu.

vanilice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 jaje
  • 50 g margarina
  • 100 g masti
  • 100 g šećera u prahu
  • 300 g brašna
  • na vrh noža praška za peciva
  • 1 vanilin šećer
  • korica limuna po želji
  • džem za mazanje
  • prah šećer sa vanilom za valjanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja, mast, margarin i šećer. Onda dodajte brašno i malo praška za pecivo. Razvijte testo za pola cm pa vadite male kružiće.Ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Mažite džemom pa spajajte po dve. Na kraju valjajte vanilice u prah šećer.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading