STARINSKE VANILICE ZA NAJLEPŠU SLAVU Prhke i mekane kao duša
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 50 g margarina
- 100 g masti
- 100 g šećera u prahu
- 300 g brašna
- na vrh noža praška za peciva
- 1 vanilin šećer
- korica limuna po želji
- džem za mazanje
- prah šećer sa vanilom za valjanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja, mast, margarin i šećer. Onda dodajte brašno i malo praška za pecivo. Razvijte testo za pola cm pa vadite male kružiće.Ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Mažite džemom pa spajajte po dve. Na kraju valjajte vanilice u prah šećer.
Možda vas zanima:
DOMAĆE VANILICE SE TOPE U USTIMA Kraljice prazničnog stola
Mekane i sočne, nema im ravnih.
TETA RADINE VANILICE BUDE NOSTALGIJE Izdašne i slatke, po receptu iz stare sveske
Najbolje stavite odmah duplu meru.
VANILICE PO RECEPTU IZ STARE JUGOSLAVIJE Mirisne, sočne i mekane, svakim zalogajem bude nostalgiju
Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan.
DOMAĆA LEŠNIK GNEZDA ZA SVE SVEČANOSTI A može i dete da ih napravi
Treba vam samo 3 sastojka i malo vremena.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)