DONOSIMO VAM RECEPT ZA NAJBOLJE VANILICE Uopšte se ne mrve i biće sveže danima
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 50 g margarina
- 100 g masti
- 100 g šećera u prahu
- 300 g brašna
- na vrh noža prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- korica limuna po želji
- džem za mazanje
- prah šećer sa vanilom za valjanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja, mast, margarin i šećer. Onda dodajte brašno i malo praška za pecivo. Razvijte testo za pola cm pa vadite male kružiće. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Mažite džemom pa spajajte po dve. Na kraju valjajte vanilice u prah šećer.
Možda vas zanima:
TETA RADINE VANILICE BUDE NOSTALGIJE Izdašne i slatke, po receptu iz stare sveske
Najbolje stavite odmah duplu meru.
BANANA KUGLICE MOŽE I DETE DA NAPRAVI A savršene uz čaj ili kafu
Priprema je nikad brža, a ukus fantastičan.
BRZE KEKS KUGLICE TERAJU VODU NA USTA A prave se maltene same
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
DONOSIMO VAM NAJBOLJI RECEPT ZA VANILICE Sitni kolači koje niko ne odbija
Prhke, mirisne i slatke.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)