MAKARONE SA SIROM NIKO NE ODBIJA Nastale još u 14 veku, a nema im ravnih
Makarone sa sirom se prvi put pominju u italijanskom kuvaru u 14.veku.
Potrebno je:
- 300 g makarona
- 300 g sitnog belog sira
- 3 jaja
- 100 ml mleka
- malo soli
- malo ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 225 stepeni. Skuvajte makarone prema uputstvu sa pakovanja pa ih isperite i stavite u dublju posudu. Sjedinite jaja, sir, mleko, ulje i malo soli pa pomešajte sa makaronama. Sve prebacite u pleh obložen pek papirom pa pospite susamom. Pecite makarone oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 225 stepeni. Pet minuta pred kraj pečenja pospite sa malo rendanog sira pa vratite da se dopeče.
Možda vas zanima:
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Jeftino jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Sočne i slasne, a nema ko ih ne voli.
MAKARONE SA SIROM Prave se brzo i lako, a nema ko ih ne voli
Kremaste i slasne, bićete siti do večere.
ZAPEČENI TORTELINI SA SIROM RAJ ZA NEPCA Zbog njih i sit postane gladan
Savršenog ukusa, a bićete siti satima.
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Izdašni ručak koji svi vole.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)