ZAPEČENE MAKARONE SA TIKVICAMA Polovina pleha nestane dok pristavite kafu
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
- 500 g testenine
- 10 g soli
- 3 kašike ulja
- tikvice
- 5 g soli
- 500 g svežeg kravljeg sira
- 1 kisela pavlaka
- 5 g soli
- 3 jaja
- malo maslaca
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testeninu skuvajte prema uputstvu sa upotrebe. Onda procedite i dodajte ulje pa promešajteti i ostavite poklopljeno do upotrebe. Zatim narendajte tikvice pa posolite i tako ostavite 15 minuta, da puste vodu. Zatim ocedite vodu. U jednoj posudi pomešajte kravlji sir, kiselu pavlaku, so, oceđene tikvice, jaja i sve dobro promešajte. Sjedinite smesu sa testeninom pa promešajte. Sipajte u pleh premazan sa malo maslaca. Pecite testeninu pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)