GRČKA MUSAKA SA PLAVIM PATLIDŽANOM Polovina se pojede dok je još u plehu
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 3 veća plava patlidžana
- 300 g mlevenog mesa
- 1 dcl mleka
- 2 jaja
- so
- biber
- suvi biljni začin
- 2 glavice crnog luka
- 1 dcl ulja
- 200 g brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Plavi patlidžan očistite i narežite na tanke šnite uzdužno. Onda ga posolite i ostavite sa strane. Očistite i isecite crni luk na kockice pa stavite u dublju posudu i dinstajte. Dodajte mleveno meso i malo vode, pa začinite. Dinstajte sve dok voda ne ispari. Pleh obložite pek papirom. U jednoj posudi sipajte brašno pa valjajte plavi patlidžan u njega. Ređajte red patlidžana red mesa. Završite sa patlidžanom. Pecite musaku oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zasebno ulupajte 2 jaja i mleko pa time prelijte musaku. Zatim vratite još 7 minuta da se zapeče.
Možda vas zanima:
PARADAJZ MUSAKA RAJ ZA NEPCA Gotova za 20 minuta, a po ukusu joj nema ravne
Bićete siti do večere.
GRČKA MUSAKA BUDI SVA ČULA Ko je jednom proba stalno joj se vraća
Sočna i slasna, nema ko je ne voli.
ORIGINALNI RECEPT ZA GRČKU MUSAKU Posle njega, zaboravićete na sve ostale
Zasitna i preukusna, za savršen vikend ručak.
GRČKA MUSAKA Slasno jelo koje pomera granice dobrog ukusa, prste da poližete
Oduševiće vas na prvi zalogaj.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)