GRČKA MUSAKA SA PLAVIM PATLIDŽANOM Polovina se pojede dok je još u plehu

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte prilog po želji.

musaka sa plavim patlidžanom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 3 veća plava patlidžana
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 dcl mleka
  • 2 jaja
  • so
  • biber 
  • suvi biljni začin
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 dcl ulja
  • 200 g brašna

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Plavi patlidžan očistite i narežite na tanke šnite uzdužno. Onda ga posolite i ostavite sa strane. Očistite i isecite crni luk na kockice pa stavite u dublju posudu i dinstajte. Dodajte mleveno meso i malo vode, pa začinite. Dinstajte sve dok voda ne ispari. Pleh obložite pek papirom. U jednoj posudi sipajte brašno pa valjajte plavi patlidžan u njega. Ređajte red patlidžana red mesa. Završite sa patlidžanom. Pecite musaku oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zasebno ulupajte 2 jaja i mleko pa time prelijte musaku. Zatim vratite još 7 minuta da se zapeče. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading