KREMASTA MUSAKA OD BUNDEVE Pomera granice dobro ukusa

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Savršeno jesenje jelo.

musaka od celera
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g očišćene bundeve
  • 4-5 većih krompira
  • 250 g fete 
  • 4 dl jogurta
  • 2 jajeta
  • 2 prstohvata provansalskog začina (ili nekog drugog, po želji)
  • so, biber
  • maslinovo ulje 

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompr oljuštite pa ga iseckajte na tanje kolutove i kuvajte 10 minuta u posoljenoj vodi. Isecite bundevu na kockice pa dodajte u krompir i kuvajte još 5 minuta. Zatim procedite. Zasebno umutite jaja i jogurt pa dodajte sveže mleven biber i provansalske začine. Umešajte i malo drobljenog belog luka.  Obložite pleh pek papirom pa sipajte krompir  i bundevu. Preko stavite kockice kravljeg sira pa sve zalijte smesom jaja i jogurta. Pecite musaku 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading