KREMASTA MUSAKA OD BUNDEVE Pomera granice dobro ukusa
Savršeno jesenje jelo.
Potrebno je:
- 500 g očišćene bundeve
- 4-5 većih krompira
- 250 g fete
- 4 dl jogurta
- 2 jajeta
- 2 prstohvata provansalskog začina (ili nekog drugog, po želji)
- so, biber
- maslinovo ulje
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompr oljuštite pa ga iseckajte na tanje kolutove i kuvajte 10 minuta u posoljenoj vodi. Isecite bundevu na kockice pa dodajte u krompir i kuvajte još 5 minuta. Zatim procedite. Zasebno umutite jaja i jogurt pa dodajte sveže mleven biber i provansalske začine. Umešajte i malo drobljenog belog luka. Obložite pleh pek papirom pa sipajte krompir i bundevu. Preko stavite kockice kravljeg sira pa sve zalijte smesom jaja i jogurta. Pecite musaku 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA RUČAK Preukusna musaka sa kobasicom, svi traže dodatak!
Probajte malo drugačiju musaku, sigurni smo da će vam se dopasti.
MUSAKA OD SIRA I KROMPIRA Nema mesa, ali je neverovatno ukusna!
Kremasto jelo koje možete jesti za ručak ili večeru.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)