POSNA MOSKVA ŠNIT ZA SVETE VRAČE Ukusom savršeno parira originalu, a svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
Potrebno je:
- 2 šoljice šećera
- 2 šoljice kisele vode
- 1 šoljica ulja
- 1 kašika meda
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašike kakao praha
- 5 kašika mlevenih oraha
- 250 g brašna
- 1,3 l soka od ananasa
- 250 g pudinga od vanile
- 10 kašika šećera
- 2 dcl soka od ananasa iz konzerve
- 1 margarin
- 150 g prah šećera
- 0,5 l slatke pavlake
- 300 višanja
- 1 konzerva ananasa
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi kašikom pomešajte sastojke za koru. Izlijte smesuu pleh obložen pek papirom. Pecite koru 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ponovite postupak da dobijete drugu koru pa ih presecite na pola, trebaju vam ukupno četiri kore. Sok stavite sa šećerom da provri, a razmutite puding sa sokom iz konzerve i skuvajte fil. Ostavite da se prohladi pa ga sjedinite sa prethodno umućenim margarinom i prah šećerom. Umutite slatku pavlaku za drugi fil. Stavite višnje u cediljku da se ocede. Poprskajte prvu koru sa sokom od višanja pa premažite prvim filom. Zatim poređajte ananas pa premažite slatkom pavlakom. Ređajte dalje tortu druga kora poprskana-prvi fil-sve višnje-slatka pavlaka-poprskana kora-fil-ananas-slatka pavlaka -kora. Premažite celu tortu sa prvim filom pa preko ostatkom slatke pavlake.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)