BRZA POSNA KEKS TORTA Prepuna čokolade i oraha, poćiće vam voda na usta
Nema paljenja rerne, a nemo ko je ne voli.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 500 g posnog mlevenog keksa
- 150 g posnog margarina
- 150 ml sojinog mleka
Fil:
- 850 ml sojinog mleka
- 120 g gustina
- 200 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 200 ml sojinog mleka ili vode
- 3 pune kašike posnog krema
- 5 kašika mlevenih oraha
Priprema
U jednoj velikoj posudi sjedinite posni keks sa sojinim mlekom i otopljenim margarinom. Podelite dobijenu smesu na 3 dela. Utisnite prvi deo u kalup obložen pek papirom pa blago poravnajte. Sklonite sa strane dok pripremate fil. Sipajte u šerpu 850 ml sojinog mleka pa dodajte šećere i stavite da provri. Zasebno razmutite gustin sa 200 ml hladnog mleka pa tu smesu dodajte u ključalo mleko. Kuvajte sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim ga skinite sa vatre pa dodajte posni krem i mlevene orahe. Sjedinite dobro pa pustite da se malo prohladi. Stavite trećinu fila preko prvog sloja keksa pa poravnajte. Preko nanesite drugi sloj keksa. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Filom završite. Dekorišite tortu po želji.
Možda vas zanima:
NAJLAKŠI RECEPT ZA POSNU KEKS TORTU SA PUDINGOM Jednostavnije od ovoga ne može
Pravi se lako, a pojede brzo.
POSNA KEKS TORTA Brza poslastica koju svi vole, po receptu bez mane
Pravi se lako, a nestaće sa stola prva.
NEPEČENA POSNA KEKS TORTA Brza poslastica očaravajućeg ukusa kada navrate iznenadni gosti
Fenomenalna poslastica idealna za sve svečane prilike, ali i obične dane kada vam se jede nešto slatko.
NAJBRŽA POSNA KEKS TORTA Idealna kada vam dođu nenajavljeni gosti, a obožavaju je i veliki i mali
Nema kuvanja, ni pečenja, uspeće svima, a topi se u ustima.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)