BRZA POSNA KEKS TORTA Prepuna čokolade i oraha, poćiće vam voda na usta

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Nema paljenja rerne, a nemo ko je ne voli.

posna keks torta
Shutterstock

Potrebno je:
Za biskvit:

  • 500 g posnog mlevenog keksa 
  • 150 g posnog margarina
  • 150 ml sojinog mleka
     

Fil:

  • 850 ml sojinog mleka
  • 120 g gustina
  • 200 g šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 200 ml sojinog mleka ili vode 
  • 3 pune kašike posnog krema 
  • 5 kašika mlevenih oraha

Priprema

U jednoj velikoj posudi sjedinite posni keks sa sojinim mlekom i otopljenim margarinom. Podelite dobijenu smesu na 3 dela. Utisnite prvi deo u kalup obložen pek papirom pa blago poravnajte. Sklonite sa strane dok pripremate fil. Sipajte u šerpu 850 ml sojinog mleka pa dodajte šećere i stavite da provri. Zasebno razmutite gustin sa 200 ml hladnog mleka pa tu smesu dodajte u ključalo mleko. Kuvajte sve dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim ga skinite sa vatre pa dodajte posni krem i mlevene orahe. Sjedinite dobro pa pustite da se malo prohladi.  Stavite trećinu fila preko prvog sloja keksa pa poravnajte. Preko nanesite drugi sloj keksa. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Filom završite.  Dekorišite tortu po želji.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading