DOMAĆI PILEĆI PAPRIKAŠ IZ BAKINE KUHINJE Klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Sočan i slasan, prste da poližete.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Potrebno je:
- jedna glavica crnoga luka
- jedna sveža paprika
- jedna veća šargarepa
- tri krompira
- 500 g piletine
- 1 svež paradajz
- lovorov list
- jedna kašičica suvoga suvog začina
- 1 kašičica brašna
- 1 kašičica ml paprike
Priprema
Iseckajte luk na sitno pa dodajte šargarepu i seckanu svežu papriku. Dobro prodinstajte pa dodajte meso pa krompir. Prelijte vodom pa ostavite da se krčka. Zatim dodajte sečen paradajz. Zasebno pomešajte kašiku brašna, slatke mlevene paprike i malo suvoga začina. Nalijte vodom pa promešajte dobro i dodajte u paprikaš. Ostavite da se kuva još par minuta.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Možda vas zanima:
VLAŠKI PAPRIKAŠ PONOS ISTOČNE SRBIJE Zbog mirisa gosti dolaze sami
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE RAJ ZA NEPCA Saftaste i sočne, teraju vodu na usta
Ručak u kome će uživati cela porodica.
DINSTANA BORANIJA NAJLEPŠI POSNI RUČAK Toliko je dobra da zaboravite da nema meso
Recept sa kanala bakina kuhinja za savršen petak.
PILEĆI PAPRIKAŠ SA NOKLICAMA Ručak po receptu naših baka, kada ga probate, više ga nikada nećete spremati sa krompirom
Brzo, lagano i preukusno jelo koje je nažalost nepravedno zapostavljeno
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)