DOMAĆI PILEĆI PAPRIKAŠ IZ BAKINE KUHINJE Klasik koji nikada ne izlazi iz mode

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Sočan i slasan, prste da poližete.

pileći paprikaš
privatna arhiva/bakina kuhinja
pileći paprikaš privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 

Potrebno je:

  • jedna glavica crnoga luka
  •  jedna sveža paprika
  •  jedna veća šargarepa
  • tri krompira 
  • 500 g piletine 
  • 1 svež paradajz
  • lovorov list 
  • jedna kašičica suvoga suvog začina
  • 1 kašičica brašna
  • 1 kašičica ml paprike

Priprema

Iseckajte luk na sitno pa dodajte šargarepu i seckanu svežu papriku. Dobro prodinstajte pa dodajte meso pa krompir. Prelijte vodom pa ostavite da se krčka. Zatim dodajte sečen paradajz. Zasebno pomešajte kašiku brašna, slatke mlevene paprike i malo suvoga začina. Nalijte vodom pa promešajte dobro i dodajte u paprikaš. Ostavite da se kuva još par minuta. 

pileći paprikaš privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading