DOMAĆI PAPRIKAŠ BUDI NOSTALGIJU Isti kao onaj iz bakine kuhinje, a razvaljuje ukusom
Bićete siti satima, a ukusa koji se ne zaboravlja.
Potrebno je:
- 2 batka i karabatka
- 3 krompira
- 1 praziluk
- 2 šargarepe
- 3 oljuštena paradajza
- 1 kašičica mlevene paprike
- so
- biber
- ulje
- peršun
Priprema paprikaša:
Isecite povrće na kockice. U zagrejanoj šerpi na malo ulja prodinstajte sve sem krompira. Zatim skuvajte batak i karabatak u posoljenoj vodi. Nakon što povrće omekša umešajte krompir i papriku pa dinstajte još nekoliko minuta. Začinite pa nalijte vodu da ogrezne. Onda dodajte prepolovljene komade mesa i kuvajte pola sata. Na kraju, paprikaš začinite peršunom.
Možda vas zanima:
PILEĆI PAPRIKAŠ RAJ ZA NEPCA Recept baka Drage uspeva svima, a nema ko mu može odoleti
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
NAJSOČNIJI PILEĆI PAPRIKAŠ Sočan i ukusan, za savršen ručak
Fenomenalno jelo raspametiće i one izbirljive.
PILEĆI PAPRIKAŠ PO RECEPTU IZ SVEKRVINE SVESKE Starinsko jelo kojem malo ko može da odoli
Ovo jelo sprema se na razne načine, a iskusne domaćice kažu da je ipak najbolje ako se pravi baš kako smo naučili od svekrve.
RECEPT ZA SAVRŠEN RUČAK SA PRIJATELJIMA Paprikaš na lovački način, toliko dobar da ćete dosipati
Definitivno najbolji način da skuvate juneći paprikaš, ispratite korake kako je navedeno i nećete pogrešiti
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)