CRNOGORSKU MASONICU NIKO NE ODBIJA Sve se samo pomeša i peče, a bićete siti pola dana
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 200 g brašna
- 2 jaja
- pola kesice praška za pecivo
- 100 g kajmaka
- 100 g sira
- 1 dl ulja
- so
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krupno izrendajte krompir, pa dodajte ulje, so, prašak za pecivo, brašno i jaja. Sjedinite, pa izlijte u pleh obložen pek-papirom. Pecite 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Vrelu masonicu prelijte otopljenim sirom i kajmakom.
Možda vas zanima:
PITA SA SIROM BRZI GONZALES Zbog nje svaka dijeta pada u zaborav
Priprema je brza i jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZA PITA PROPALA DOMAĆICA Gotova dok pristavite kafu, a rastura ukusom
Mirisna i sočna, nema joj ravne.
MIRISNA I SLASNA SAVIJAČA SA SIROM Recept baka Jele koji budi nostalgiju
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA IZ TIGANJA TERA VODU NA USTA A gotova dok pristavite kafu
Pravi se lako, a nećete moći da prestanete da jedete.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)