DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Prosto će se topiti u ustima
Svi ga vole, a priprema je jednostavna.
Potrebno je:
Kora:
- 300 g mlevenog keksa
- 125 g maslaca
- 2 kašike šećera u prahu
Fil:
- 450 g sira
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g šećera u prahu
- 1 kesica želatina
Preliv:
- 400 g miks šumskog voća
- 100 ml vode
- 4 kašike kristal šećera
- 1 želatin
Priprema
Isecite maslac na kockice pa dodajte mleveni keks i šećer u prahu. Sjedinite rukom pa stavite u kalup i formirajte podlogu. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku, a zasebno kašikom sjedinite sir sa šećerom u prahu. Mikserom dobro umutite. Zatim rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Dodajte ga u fil i dobro umutite, pa sipajte preko kore. U jednu šerpu stavite vodu, šećer i voće da provre pa kuvajte 5 minuta. Potom skinite sa ringle i umešajte želatin u vrelu smesu. Pustite da se prohladi pa nanesite preko fila. Ostavite kolač preko noći u frižideru da se dobro ohladi i stegne.
Možda vas zanima:
DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Savršeni spoj sira, mekane korice od keksa i omiljenog voća
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
NEODOLJIVI ČIZKEJK SA MALINAMA Savršen balans između slatkog i kiselog
Kremast i brz, za prave sladokusce.
LAŽNI ČIZKEJK Brzinski desert koji se topi u ustima, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremast i sočan, za sve prilike.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Nastao je iz greške, a danas ga obožavaju milioni
San Sebastijan čizkejk je napravljen greškom u baru „La Vina“ u Španiji. Kolač je slučajno stavljen u pogrešnu rernu, nakon čega je potamneo, kao da je izgoreo, a unutra je ostao kremast. Poslužili su ga kao novi kolač u baru, gosti su bili oduševljeni pa je od tada prava senzacija.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)