DONOSIMO VAM ORIGINALNI RECEPT ZA ČIZKEJK Prosto će se topiti u ustima

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Svi ga vole, a priprema je jednostavna.

čizkejk
Shutterstock

Potrebno je:
Kora:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 125 g maslaca
  • 2 kašike šećera u prahu

Fil:

  • 450 g sira
  • 500 ml slatke pavlake
  • 250 g šećera u prahu
  • 1 kesica želatina

Preliv:

  • 400 g miks šumskog voća
  • 100 ml vode
  • 4 kašike kristal šećera
  • 1 želatin

Priprema

Isecite maslac na kockice pa dodajte mleveni keks i šećer u prahu. Sjedinite rukom pa stavite u kalup i formirajte podlogu. U jednoj posudi umutite slatku pavlaku, a zasebno kašikom sjedinite sir sa šećerom u prahu. Mikserom dobro umutite. Zatim rastvorite želatin prema uputstvu sa kesice. Dodajte ga u fil i dobro umutite, pa sipajte preko kore. U jednu šerpu stavite vodu, šećer i voće da provre pa kuvajte 5 minuta. Potom skinite sa ringle i umešajte želatin u vrelu smesu. Pustite da se prohladi pa nanesite preko fila. Ostavite kolač preko noći u frižideru da se dobro ohladi i stegne.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading