BEGOVA ČORBA KRALJICA SLAVSKE TRPEZE Bogata i kremasta, prepuna povrća i mesa

Ivana Pavlović

10:15

Sezonski recepti 0

Može da se jede i kao predjelo i glavno jelo, a osvaja na prvi zalogaj.

begova čorba
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g kokošijeg ili pilećeg mesa
  • 200 g korenastog povrća ( šargarepa, peršun, celer )
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 20 g sušenih bamija
  • 1 žumance
  • 50 g kajmaka
  • pola limuna
  • 1 lovorov list
  • malo soli
  • malo bibera

Priprema:

Operite meso, pa ga stavite u lonac i nalijte vode. Posolite i dodajte očišćenu šargarepu, peršun, celer i lovor. Kada se meso skuva, odvojte ga od kostiju i iseckajte na kockice. Procedite supu. Zatim iseckajte i kuvanu šargarepu, peršun i celer. Propržite brašno na zagrejanom maslacu pa zalijte supom i kuvajte petnaestak minuta. Umešajte meso i povrće pa kuvajte. Potom skinite sa šporeta i pustite da se prohladi. Odvojeno skuvajte bamiju u vodi s malo limunovog soka. Ocedite, properite i dodajte u čorbu. Posebno razmutite žumance sa kajmakom, umešajte ga u čorbu i dodajte limunov sok. Umešajte i malo maslaca pa pobiberite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading