KREMASTI KOLAČ BOLJI OD SVAKE TORTE Isti kao ledene kocke, a pravi se maltene sam
Super ide uz čaj ili kafu.
Potrebno je:
- 125 g keksa
- 1 litra mleka
- 200 g griza
- 180 g šećera
- 130 g maslaca
- 50 g bele čokolade
- šlag za ukras
- po želji mleveni lešnici, bademi ili keks za ukras
Priprema:
Umačite keks u malo mleka pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Zatim malo mleka pomešajte sa grizom i šećerom, a ostatak stavite da provri. Dodajte smesu sa grizom u ključalo mleko pa polako kuvajte, sve dok se ne zgusne. Umešajte belu čokoladu u krem pa promešajte i pokrijte providnom folijom. Zasebno umutite maslac pa ga polako sjedinite sa prohlađenim kremom. Zatim nanesite krem preko keksa u kalupu. Umutite jedan šlag pa njime premažite kolač.
Možda vas zanima:
MAČA KOLAČ SE TOPI U USTIMA Ovakvog nema ni u najboljoj poslastičarnici
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
KREMASTI KOLAČ SA MALINAMA ZA PRAVE SLADOKUSCE I dupla mera je malo
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PUDING KOLAČ SA JABUKAMA USPEVA SVIMA A ispadne nikad kremastiji
Savršen za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
KOKOS KOCKE BUDE USPOMENE SA LETOVANJA A može i dete da ih napravi
Kremaste i slatke, nema ko će im odoleti.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)