KREMASTI KOLAČ BOLJI OD SVAKE TORTE Isti kao ledene kocke, a pravi se maltene sam

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Super ide uz čaj ili kafu.

cimet kolač
Shutterstock

Potrebno je:

  • 125 g keksa
  • 1 litra mleka
  • 200 g griza
  • 180 g šećera
  • 130 g maslaca
  • 50 g bele čokolade
  • šlag za ukras
  • po želji mleveni lešnici, bademi ili keks za ukras

Priprema:

Umačite keks u malo mleka pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Zatim malo mleka pomešajte sa grizom i šećerom, a ostatak stavite da provri. Dodajte smesu sa grizom u ključalo mleko pa polako kuvajte, sve dok se ne zgusne. Umešajte belu čokoladu u krem pa promešajte i pokrijte providnom folijom. Zasebno umutite maslac pa ga polako sjedinite sa prohlađenim kremom. Zatim nanesite krem preko keksa u kalupu. Umutite jedan šlag pa njime premažite kolač.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading