KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE RAJ ZA NEPCA Saftaste i sočne, teraju vodu na usta
Ručak u kome će uživati cela porodica.
Potrebno je:
- 10–12 srednjih paprika
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 100 g pirinča
- 1 jaje
- 2 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 2 paradajza
- so
- biber
- suvi začin po ukusu
- lovorov list
- peršun za kraj
Priprema:
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk. Onda dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. Dodajte opran pirinač, posolite, pobiberite i ostavite da se sve sjedini. Kada se prohladi, dodajte jaje i po želji malo seckanog peršuna. Očistite paprike od semenki pa ih punite smesom. Zasebno napravite zapršku od ulja, brašna i crvene paprike pa dodajte pasirani paradajz. Sve razredite sa litar i po vode. Poređajte punjene paprike pa umešajte lovorov list i poklopite. Kuvajte oko sat i po vremena na tihoj vatri.
Možda vas zanima:
SUVE PAPRIKE SA ORASIMA Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Svaki zalogaj je raj za nepca.
STARINSKI RECEPT ZA VOJNIČKI PASULJ Baš ovako se pravio u kasarni u JNA
Svaki zalogaj je raj za nepca.
BOSANSKE PUNJENE PAPRIKE NIKO NE ODBIJA Nemaju meso, a polizaćete i tanjir
Služite tople, uz kajmak ili kiselo mleko.
PUNJENE SUVE PAPRIKE ZA NAJLEPŠI RUČAK Ukućani će stajati u redu za još
Bićete siti satima, a savršenog ukusa.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)