KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE RAJ ZA NEPCA Saftaste i sočne, teraju vodu na usta

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Ručak u kome će uživati cela porodica.

punjene paprike
Shutterstock

Potrebno je:

  • 10–12 srednjih paprika 
  • 500 g mlevenog mesa 
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g pirinča
  • 1 jaje
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 2 paradajza 
  • so
  • biber
  • suvi začin po ukusu
  • lovorov list
  • peršun za kraj

Priprema:

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk. Onda dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni. Dodajte opran pirinač, posolite, pobiberite i ostavite da se sve sjedini. Kada se prohladi, dodajte jaje i po želji malo seckanog peršuna. Očistite paprike od semenki pa ih punite smesom. Zasebno napravite zapršku od ulja, brašna i crvene paprike pa dodajte pasirani paradajz. Sve razredite sa litar i po vode. Poređajte punjene paprike pa umešajte lovorov list i poklopite. Kuvajte oko sat i po vremena na tihoj vatri.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading