CRNI KOLAČ SA JOGURTOM ZA IZNENADNE GOSTE Ukusom bolji od svake torte
Mekan i sočan, i dupla mera je malo.
Potrebno je:
Za koru:
- 500 ml jogurta
- 250 g brašna
- 220 g šećera
- 100 ml ulja
- 2 kašike kakaoa
- 2 kašičice sode bikarbone
Za glazuru:
- 150 g putera
- 150 g čokolade za kuvanje
- 120 g šećera
- 120 ml mleka
Priprema:
Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu umutite pa sipajte u pleh koji ste prethodno podmazali puterom. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Puter otopite, sklonite sa ringle pa dodajte izlomljenu čokoladu, šećer i mleko pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ohlađen kolač prelijte čokoladnom glazurom.
Možda vas zanima:
CRNI KOLAČ SA JOGURTOM ZA SAVRŠENU NEDELJU A sve se samo pomeša i peče
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
CRNAC BEZ JAJA Kolač sa jogurtom kontroverznog imena koji se samo pomeša i peče
Jednostavan i sočan, nema ko će mu odoleti.
CRNI KOLAČ SA JOGURTOM MILUJE NEPCA Sve se pomeša i peče, lakše od ovoga ne može
Mekan i sočan desert osvojiće vas od prvog zalogaja.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)