MANTIJE OD GOTOVIH KORA BOLJE NEGO NOVOPAZARSKE Prave se lako, a ukus je bogovski

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Nema ko vam neće tražiti recept.

mantije u jogurt sosu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g tankih kora
  • 600 ml mleka
  • 150 ml ulja
  • kesica suvog kvasca
  • 8 kašika brašna
  • kafena kašičica soli
  • prstohvat šećera

Za fil:

  • 500 g mlevenog junećeg mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • kafena kašičica soli
  • 50 ml ulja
  • malo bibera

Za preliv:

  • čaša pavlake
  • 4 čena belog luka

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U tiganju na ulju prodinstajte crni luk sve dok ne postane staklast. Onda dodajte začine i mleveno meso pa nastavite da dinstate. Zasebno zagrejte mleko pa mu dodajte kvasac, so, šećer, ulje i brašno. Dobro umutite da nema grudvica. Pustite da odstoji 10 ak minuta. Zatim odvojite 4 kašike fila za premazivanje mantija. Premažite jednu koru sa 4 kašike fila pa stavite drugu koru i ponovite postupak. Zatim kore presecite na 4 jednaka dela. Potom dodajte kašiku fila od mesa i preklopite ivice, da ne bi ispao. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Prebacite mantije u tepsiju obloženu pek papirom. Onda ih premažite sa filom koji ste ostavili sa strane. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite pavlaku pa dodajte zdrobljen beli luk i time prelijte mantije.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading