MANTIJE OD GOTOVIH KORA BOLJE NEGO NOVOPAZARSKE Prave se lako, a ukus je bogovski
Nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 500 g tankih kora
- 600 ml mleka
- 150 ml ulja
- kesica suvog kvasca
- 8 kašika brašna
- kafena kašičica soli
- prstohvat šećera
Za fil:
- 500 g mlevenog junećeg mesa
- 2 glavice crnog luka
- kafena kašičica soli
- 50 ml ulja
- malo bibera
Za preliv:
- čaša pavlake
- 4 čena belog luka
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U tiganju na ulju prodinstajte crni luk sve dok ne postane staklast. Onda dodajte začine i mleveno meso pa nastavite da dinstate. Zasebno zagrejte mleko pa mu dodajte kvasac, so, šećer, ulje i brašno. Dobro umutite da nema grudvica. Pustite da odstoji 10 ak minuta. Zatim odvojite 4 kašike fila za premazivanje mantija. Premažite jednu koru sa 4 kašike fila pa stavite drugu koru i ponovite postupak. Zatim kore presecite na 4 jednaka dela. Potom dodajte kašiku fila od mesa i preklopite ivice, da ne bi ispao. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite materijal. Prebacite mantije u tepsiju obloženu pek papirom. Onda ih premažite sa filom koji ste ostavili sa strane. Pecite oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite pavlaku pa dodajte zdrobljen beli luk i time prelijte mantije.
Možda vas zanima:
NOVOPAZARSKE MANTIJE Donosimo vam originalni recept za tradicionalni specijalitet
Slasno jelo koje pomera granice dobrog ukusa, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PAZARSKE MANTIJE Imamo originalni recept
Specijalitet iz Novog Pazara neće vas ostaviti ravnodušnim. Pred vama je tradicionalni srpski recept.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)