MANTIJE U JOGURT SOSU Ručak koji pomera granice dobrog ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 2 šolje brašna
- 1 jaje
- pola šolje vode
- prstohvat soli
Za fil:
- 200 g mlevenog mesa
- 1 manji crni luk
- so i biber
Za jogurt sos:
- 300 g gustog jogurta
- 2 čena belog luka
- so
Za puter preliv:
- 50 g putera
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- suva nana
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno i so pa dodajte jaje i polako dodajte vodu dok ne dobijete čvrsto, glatko testo. Dobro ga mesite 10 minuta, pa pokrijte i ostavite da odmara pola sata. U jednoj činiji sjedinite mleveno meso, luk, so i biber. Izmešajte dobro da dobijete kompaktnu smesu. Zatim tanko razvucite testo i isecite ga na male kvadrate. Na svaki nanesite mrvicu fila i pažljivo spojite ivice u obliku malih zavežljaja. Stavite mantije u ključalu posoljenu vodu i kuvajte 10 minuta, dok ne omekšaju i ne isplivaju na površinu. Onda ih pažljivo procedite. Zasebno pomešajte jogurt, beli luk i so pa time prelijte tople mantije. Otopite puter na tiganju pa dodajte mlevenu začinsku papriku i kratko propržite, pazeći da ne zagori. Prelijte preko mantija sa jogurtom. Po želji pospite suvom nanom.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)