MANTIJE U JOGURT SOSU Ručak koji pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

14:30

Sezonski recepti 0

Ukućani će stajati u redu za još.

mantije u jogurt sosu
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 šolje brašna
  • 1 jaje
  • pola šolje vode
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 200 g mlevenog mesa
  • 1 manji crni luk
  • so i biber 

Za jogurt sos:

  • 300 g gustog jogurta
  • 2 čena belog luka
  • so

Za puter preliv:

  • 50 g putera
  • 1 kašičica mlevene začinske paprike
  • suva nana

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte brašno i so pa dodajte jaje i polako dodajte vodu dok ne dobijete čvrsto, glatko testo. Dobro ga mesite 10 minuta, pa pokrijte i ostavite da odmara pola sata. U  jednoj činiji sjedinite mleveno meso, luk, so i biber. Izmešajte dobro da dobijete kompaktnu smesu. Zatim tanko razvucite testo i isecite ga na male kvadrate. Na svaki nanesite mrvicu fila i pažljivo spojite ivice u obliku malih zavežljaja. Stavite mantije u ključalu posoljenu vodu i kuvajte 10 minuta, dok ne omekšaju i ne isplivaju na površinu. Onda ih pažljivo procedite. Zasebno pomešajte jogurt, beli luk i so pa time prelijte tople mantije. Otopite puter na tiganju pa dodajte mlevenu začinsku papriku i kratko propržite, pazeći da ne zagori. Prelijte preko mantija sa jogurtom. Po želji pospite suvom nanom.

Komentari (0)

Loading